Mit lehet csinálni, ha nem voltak tiszták a vizsgám körülményei?
Rendszergazda képzés (OKJ) írásbeli részéről lenne szó konkrétan. Az, hogy nem lettünk felkészítve egy dolog. Az egész éves vázlat, amit a füzetbe írtunk az cirka 2 oldal. Az oktatás úgy folyt, hogy volt kivetítve innen-onnan bemásolt nagyon hosszú szöveg, ebben a tanár munkája csak CTRL+C és CTRL+V volt, ha beírtuk valamelyik részt, akkor általában wikipédia szöveg teljes mértékben. Úgy nézett ki, hogy 1 ember elkezdte legépelni a szöveget, többinek szabadfoglalkozás. Persze volt, hogy mindenkinek szabadfoglalkozás volt 2 héten keresztül akár. Számonkérés nem volt igazából szinte soha. Egy nap megírtuk az éves dolgozatmennyiséget. Na, de nézzük a vizsgát. Annyit mondtak az írásbelire előzetesben, hogy OSI és TCP/IP modell és csókolom. Ez a vizsga több mint fele, tanuljuk meg és kész. Ne aggódjunk, majd megoldják okosban, hogy átmenjünk. Eljött a vizsga. Természetesen láttuk, hogy közünk nincs hozzá. Tele volt olyan feladatokkal, hogy csak tippelgettünk gyakorlatilag. Ez azt eredményezte, hogy a csoport fele megbukott. A fele átment, mert nem karikázott és így utólag tényleg megoldották okosba… A vizsga gyakorlati részénél is hasonló dolgok voltak, azt most nem részletezem. Azt mondták, hogy nem kell félni majd a pótvizsgán már tudjuk, hogy nem kell karikázni és a kezünkben van a papír gyakorlatilag. Közben jött a hír, hogy mégsem tartanak pótvizsgát, nem indít az iskola többet ilyen képzést, menjünk máshova vizsgázni.
Közben többen kimentek külföldre így maradt 3 ember, aki elment vizsgázni máshova. Az új helyről sem kaptunk túl bőven anyagot. Pár próbafeladatot és kész, nem is találtunk nagyon semmi mást az interneten. Az volt az indok, hogy csak belsőhálózaton lehet megtekinteni ezeket az anyagokat és így gazdálkodjunk ennyiből. Eljött a pótvizsga, már mondták előre azt ott lévő tanárok, hogy ne számítsunk semmi jóra, de segítenek majd. Így is volt beültünk egy terembe és megkezdtük a vizsgát. Odajött 1 OKTATÓ, hogy segít akkor nekünk. Nézegeti a lapot, tippel 3-4 választ és annyit mondd, hogy ne haragudj, nincs megoldó kulcsom, nem tudok segíteni, gondolkodj te is kicsit ne csak én. Hát jó… Mivel amennyire megengedték a körülmények készültem így állítólag valami 40% környékén teljesítettem. Természetesen nem lehet megtekinteni a vizsgát. Aki ebben az iskolában tanult az mind átment, az idegenlégiósok mind megbuktak.
Eltelt 1 év. Szintén ebbe az iskolába jelentkeztünk, gondoltuk csak könnyebb a rendes vizsga, mint a pótvizsga, így sikerülhet. Anyagunk még mindig nagyon hiányos volt, közben több is iskola is megerősítette, hogy csak belsőhálózatokon tudnak anyaghoz jutni, így mi nem férünk ehhez. 20.000 Ft volt a pótvizsga díja. Azt mondták, hogy júliusban lesz. Nekem ez gyanús volt így érdeklődtem a tanároknál, hogy most akkor mikor is lesz pontosan. Természetesen májusban. Így ki is esett, egy ember. 1 héttel a vizsga előtt tudtam szólni neki, hogy mi lesz, de mivel nem kapott szabadságot így nem tudott jönni. Eljött az újabb vizsga napja. Kiderült, hogy 1 srácnak úgy szóltak, hogy előzőnap délután. Neki is júniust mondtak. A fülem hallatára beszélték a tanárok, hogy 2 embert ne értesítettek ki, mert nem találták meg a számukat. Gondolom ők is júniusra számoltak. Így nekik is ugrott a 20.000 Ft fejenként. A vizsga már teljesen más volt, mint a próbafeladatok, szinte nem is volt egyezés. Még nem tudom, de szinte 100%, hogy bukó a dolog. Már teljesen belefáradtam, hogy mindenki szarik bele, hogy mi lesz ezzel a papírral. Gondolom, feleslegesen tépem a szám, nem lesz ennek eredménye. Mit gondoltok milyen lehetőségek vannak előttem/előttünk? Valahogy meglehet oldani, hogy legyen ebből még papír?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!