Amennyiben valakinek hermafrodita gyereke születik, kérhet rá zöld rugdalózót és adhat neki mind női, mind férfi nevet egyszerre?
Figyelt kérdés
Ha jól tudom,van olyan ország,ahol bármilyen betűkombináció lehet a gyerek neve...itt megtehetem,hogy általam kitalált névvel anyakönyveztetem,amit úgy határozok meg,miszerint se nem férfi,se nem női?2010. ápr. 8. 22:17
1/1 anonim válasza:
Igen, adhatsz neki nevet, aminek nem határozod meg a nevét. Sőt, az ilyen országokban nincs megkötés, hogy fiú- vagy lánynév; egy ott lakó magyar nevezheti a lányát Bélának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!