Hogyan lehet becézni a Dominika nevet?
Sziasztok! Dominika vagyok és mindig is Dominak becéztek. Szerintem ez nem túl szép és elég fiús. Valami különleges becenevet szeretnék, nem feltétlenül a Dominika névből eredőet. Ezek egyáltalán nem tetszenek:
Domi, Domcsi, Nika, Domci, Domika, Domka, Doma, Dodo, Domcsa, Dominika, Domesz, Niki, Domini, Minka, Dominó, Dudud, Dominigue, Domcsek, Dom, Dottika, Domuli, Domenica, Nica, Dodó, Domcsinika, Domdom, Domenika, Domszii, Desz, Domsz, Doci, Dédé, Manami, Dome, Domcs. Köszönöm előre is az értelmes válaszokat:)
Nekem is a Mini és a Mina jutott eszembe. Ezek lányosak is eléggé.
Viszont azt nem értem milyen nem a névből származó becenevet vársz ezen felül? A becenév vagy a névből vagy a tulajdonságokból származik általában és az ember nem magára tálalja ki, hanem mások (elsősorban barátok) aggatják rá. Mi azonban semmit nem tudunk rólad a neveden kívül. Hiába írom hogy legyen a beceneved Csoki ha közben hófehér a bőröd, vagy hogy legyél Királylány ha közben utálod a rózsaszín lányos dolgokat.
Lehet esetleg Doe (Dó). Ez angolul őzet jelent, szerintem aranyos :). Azért írom, mert én Bogi vagyok, de van ismerősöm, aki csak "Bó"-nak hívott, ami mondjuk nem jelent semmit, de szerettem :D.
De az is klassz lehet, ha csak "D"-nek szólítanak, angolosan ejtve, hogy "dí". Ez olyan, mint egy kódnév, mint a James Bond sorozatban az "M" :).
Aztán volt ismerősöm, akit a vezetéknevén becéztek, főleg ha nagyon tucat keresztneve volt. Például ha valakinek a vezetékneve "Csendes", akkor lehet "Csecse" ,"Cseni", "Csendi".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!