Miért készítenek faszenet? Mennyivel jobb mint a sima fa?
A száraz fa nagy lánggal ég, s gyorsan. A faszén valamivel nehezebben gyullad be, nem lánggól, s lassan adja le a hőjét. Manapság leginkább grillezéshez szoktuk használni. Fa jó pl. bográcsozáshoz, ahol az erős láng nem gond, hiszen az étel az edényben van. Kell is a nagy hő, s ha már elég csak rotyogtatni az ételt, akkor nem rakunk rá olyan sűrűn újabb fákat. Mert - mint írtam már - a fa gyorsan elég, folyamatosan újabbakat kell tenni a tűzre.
Kormól is rendesen, főleg, ha nem egészen száraz a fa.
A faszén egyáltalán nem kormól, a felszálló fehér pernye nem káros az egészségre. A rajta sütött étel akár közvetlenül is érintkezhet a faszénnel. Akkor tesszük rá a húst, amikor az a kicsi láng, amit ad is megszűnik, s csak parázslik. Azt viszont hosszan teszi, lassan hűl ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!