Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért készítenek faszenet?...

Miért készítenek faszenet? Mennyivel jobb mint a sima fa?

Figyelt kérdés
2016. máj. 7. 18:27
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

A száraz fa nagy lánggal ég, s gyorsan. A faszén valamivel nehezebben gyullad be, nem lánggól, s lassan adja le a hőjét. Manapság leginkább grillezéshez szoktuk használni. Fa jó pl. bográcsozáshoz, ahol az erős láng nem gond, hiszen az étel az edényben van. Kell is a nagy hő, s ha már elég csak rotyogtatni az ételt, akkor nem rakunk rá olyan sűrűn újabb fákat. Mert - mint írtam már - a fa gyorsan elég, folyamatosan újabbakat kell tenni a tűzre.

Kormól is rendesen, főleg, ha nem egészen száraz a fa.

A faszén egyáltalán nem kormól, a felszálló fehér pernye nem káros az egészségre. A rajta sütött étel akár közvetlenül is érintkezhet a faszénnel. Akkor tesszük rá a húst, amikor az a kicsi láng, amit ad is megszűnik, s csak parázslik. Azt viszont hosszan teszi, lassan hűl ki.

2016. máj. 7. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!