Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Bajom lehet ahigy meg csipet...

Eve5 kérdése:

Bajom lehet ahigy meg csipet a kullancs? És a kullancs mindenhol bele tud ragadni a bőrbe?

Figyelt kérdés
Voltam a töltésen és amikor haza jöttem piszkálltam a hajam és éreztem egy göböt és le fotóztam és hamar oda vissza nyúltam és ki húztam. Valjon van még több bennem? :| nem.lesz semmi bajom?
2016. máj. 7. 14:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, lehet benned több, legjobb lenne, ha egy szülőt/barátnőt/párodat megkérnéd, hogy azokon a helyeken, amelyet te nem látsz (hátad, hajad) nézze át alaposan.

Ugyan kicsi az esélye, de elméletileg lehet tőle bajod, mint pl vírusos agyhártyagyulladás, azonban ezek ellen sokan már kisgyermek korukban kapnak védőoltást, ha nem tudsz ilyenről, kérdezz/nézz utána.

A kullancs elvileg mindenhol képes volna megkapaszkodni a bőrön, azonban jobban kedvelik a lágy bőrfelületeket, amelyek alatt nagyobb erek futnak, ezért a hajlatokat érdemes rendesen átnézni.

A kihúzást azonban jobb, ha olyasvalakire hagyod, aki csinált már ilyet, pl szülő, aki lehetőleg csipesszel szedje ki, mert ha magadnak piszkálgatod, beleszakadhat.

Remélem, tudtam segíteni!

2016. máj. 7. 15:42
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi, amúgy sikerült kiszednem. :)

szedtem már ki kullancsot több mindenkiől. :) de nem hiszem hogy nagyon sokat volt bennem mert kicsi volt.:) kisebbke

2016. máj. 7. 15:49
 3/3 anonim ***** válasza:
Agyhártyagyulladás és Lyme-kór amit elkaphatsz kullancsoktól. Elsőre létezik védőoltás, pár év védettséget ad. Lyme kórra nincs, azt csak kezelni lehet. Pár hét múlva érdemes lenne egy vérvizsgálatra bemenni.
2016. máj. 8. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!