Melyikkel jobb rezet olvasztani? Olajjal vagy feketekőszénnel?
Van mindkettő dögivel van régi szinezett fűtőolajom kb vagy 100liter szénből meg egy zsákkal, de mindkettő könnyen beszerezhető helyben.
Melyiken olvadna meg előbb a sárgaréz?
(Gondoltam megkérdem még mielőtt kialakítom az olvasztós cucc égésterét)
Pedig megfelelő égőfejjel PBvel is el lehet érni az 1000 fok körüli hőmérsékletet. Ha PB+O2-vel nyomod akkor meg 2800 fokot.
Hát akkor ahhoz nagyon el kell találni az égőfejet vagy nagyon benne lenni a gázzal olvasztós témában. :D Mindenesetre én annyira nem rajongok az ötletért hogy egy 1000fok körüli olvasztott rézzel félig/tele lévő tégely környékén egy gázpalack legyen. Valahogy nekem sokkal veszélyesebbnek tűnik mintha csak egy tartály olaj vagy esetleg szén lenne a közelben :D
Ezenkívül nem is biztos hogy olcsóbb a gáz (merthát ez is szempont).
Autogén hegesztésnél és lángvágásnál az acetilénes palack is ott van a 3000+ fokos lángtól egy-két méterre, meg lehet szokni.
A szén esetén szerintem szükséged lesz levegő befúvásra is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudoma..
Az olaj az nem tudom mennyire jó ötlet, kormol is, oda is kellene levegő plusz a kemence alja azért zárjon rendesen..
Azért a lánghegesztés szerintem kicsit más ott azért vasból/acélból van a tartály arra ha rácseppen valami olvadt fém nehezebben robban fel de pl na pb palack asszem 0,8-1mm falvastagságú alumínium lemez amire ha rácseppen az olvadt réz az simán átolvad és akkor van ám baj... (Bár lehet én vagyok túl óvatos az ilyesmivel)
A szénnel csak egy baj van azt pakolni kell ami 1000 foknál nembiztos hogy kellemes még hővédős kesztyűben sem. Az olaj az nem kormol ha jól elvan találva a levegő/olaj arány legalábbis szerintem kérdés az hogy vajon hány fokon éghet
A sima PB palack minimum 2,5mm vastag, a 23kilós PB palack meg minimum 4mm. Nem értem miért cseppenne a palackra bármi is? Akkora csövet húzol az égőfejig amekkorát akarsz.. :D
Ha ilyen kicsi olvasztókemencét csinálsz, oda tényleg szívás a szenet pakolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!