Rendőrség magán telefonszámon?
Sziasztok!
Pénteken történt, hogy csörgött a vezetékes telefonunk egy privát számról, nem vettem fel. Eljött a kedd, ismét privát számról csörgött a telefon. Felvettem, és név szerint édesanyámat kereste egy 35 év körüli férfi. Elmondtam neki, hogy jelenleg nem tartózkodik a házban, esetleg átadjak-e neki valamit? Erre az a válasz érkezett, hogy nem kell, megpróbálja később, mert személyesen szeretne vele kommunikálni.
Édesanyámnak fogalma sincs, ki lehet ez, és miért nem a mobilján kereste. Lehet a rendőrség? Esetleg valamilyen hivatalos szerv?
Rendőrség, hivatalos szerv nemigen telefonálgat. Ha mégis, kötelező azzal kezdeni, hogy a beszélgetést rögzítik, s milyen hivatal, milyen ügyben keresi, s személy szerint mi a hívó neve és beosztása.
Elég sok zaklató telefon van, amelyben valami szolgáltatást próbálnak elsütni, de olyan körülményesen, hogy ne csapd le azonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!