Hogy tudnám valakinek a telefonszámát kinyomozni?
Ez így elég nehéz
Mondj valami támpontot. Ki az, honnan ismered, stb
Kezdjük azzal, hogy nagyon nem mindegy, mit szeretnél. A telefonszám jogsi státusát nem tudom. Érzékeny adatnak gondolnám, de nem vagyok benne biztos. Valószínűleg az.
De még akkor sem szabad préda, ha a használója nem korlátozta a hozzáférhetőségét, nincs titkosítva, esetleg számos helyen közzé is van téve.
Vegyünk egy példát.
A telefonszámom megtalálható, s lekérhető a tudakozótól a nevem is címem ismeretében. De ez nem jelenti azt, hogy te, mint zokniügynök felhívhatsz, hogy vegyek tőled fuszeklit.
Ugyanez a szám szerepel egy virágbolt honlapján, mint tulajdonos elérhetősége. Megint csak nem használhatod arra, hogy Szia, láttalak a buszon, s kiderítettem ki vagy. Randizzunk.
Ugyanúgy, ahogyan a postaládákról sem írogathatod össze a neveket, hogy majd felhasználd valamire.
A nyomozás: Kiről van szó, mi a célod az illetővel? Tudod a nevét, címét, telefonszámát. Felhívod. Mi fog történni?
Jót akarsz neki? Jót akarsz magadnak? Bántani akarod?
Úgy érzem, megadtam a választ a fentiekben.
Ha ő is azt akarja, hogy megtalálható legyen a telefonszáma, akkor tudakozó, ha tőle nem lehet megkérdezni. Vagy hozzá közelálló embertől.
És mi a tudakozonak a szama?
Meg ha felhívom akkor egyből kapcsolnak engem, vagy meg szamokat kell pötyögnöm és aztán majd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!