Niki.23 kérdése:
Hogyan lehet joghurtot előállítani az én kicsi tanyámban?
Figyelt kérdés
2016. ápr. 20. 21:22
1/3 anonim válasza:
Gyanítom ugyanúgy ahogy bárhol máshol.
2/3 Draki válasza:
Attól függ milyen minőséget szeretnél.
Ha friss tejből készíted, akkor feltétlenül szükséges hőkezelned, majd beolthatod bolti élflórás joghurttal. Hagyod állni 40-45 celsius fokon, míg el nem készül. Érdemes venned egy ph mérőt. Amikor 4,2-4,4 a ph-ja akkor van kész. Ez lehet 4-5 óra hosszától, akár még 12 óra is.
A másik precízebb megoldás, ha oltókultúrát vásárolsz. Ebből pontosabb és állandó minőségű joghurtot tudsz készíteni. Az oltóanyag gyártója pontos instrukciókat fog adni.
Van olyan PRO és PREbiotikus oltóanyag, amit Magyarországon gyártanak és létezik belőle háztartásoknak és kistermelőknek szánt változat is.
3/3 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Az én kicsi tanyám egy játék! Ott szeretnék joghurtot csinálni,de nem tudom milyen épületet kell venni hozzá.
2016. ápr. 21. 10:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!