Ha valaki lever vagy leejt valamit a tescoba akkor ki kell fiztni? Es ha nem fizeti ki? Történt valakivel ilyen mostanában?
Nem tudom, a 45%-os honnan veszi az infóit, de erős kétségeim vannak. Csak azért nem vagyok biztos abban, hogy téved, mert sok törvény változott az évek alatt.
Létezik olyan, hogy káló. Ez egy keret az óhatatlan veszteségekre. Ennek terhére mennek az ilyen dolgok.
Ha véletlenül törsz, akkor nem fizettetik meg. Bele kell férnie ebbe a keretbe.
Természetesen ki kell fizetni, s feljelentés is kíséri a szándékos rongálást.
Ha leejtesz egy üveg pezsgőt, akkor ügyetlen vagy. Feltakarítják, s kész. De ha ugyanezt földhöz vágod, akkor bizony nem csak kifizetned kell, hanem majd a rendőrségen is lehet magyarázkodni.
Szóval nyugi, ha előfordul veled ilyen bénázásból eredő törés, nem fogják kifizettetni.
5. Honnan tudod, hogy én nem dolgoztam már ilyen helyen ? Amit Irtam, saját tapasztalatból Irtam, de lehetnek kétségeid, egész nyugodtan. hm..
nem értem, ha adott egy kérdés, miért kell egy másik válaszolót leminősiteni, személyeskedni ?. Na, a legtöbb kérdésre pont ezek miatt nem válaszolok normálisan.Nyugodtan lelehet pontozni..
A házirend nem írhatja felül a törvényt. Egy pl. Netes rendelés esetén 14 napig el lehet állni a vásárlástól. A törvény szerint akkor is, ha személyesen veszed át a boltban.
Sok üzlet pedig megtagadja, mondván, csak kiszállításnál van ez így. A boltban volt lehetőséged megnézni átvétel előtt.
A te házirended is ilyen jogsértő lehet.
Egyébiránt egyes boltok eltérhetnek a törvényi kötelezettségtől, de csak a vevő javára. Pl. ha valamire egy év garancia jár, nem csökkentheti fél évre, de adhat maga akár öt évet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!