Találtam egy kis faházat. Valahogy meg akarom szerezni. Már 2 éve nem járt ott senki. Hogyan tudom megszerezni?
Elbirtoklás létezik, de ha jól tudom, épületre nem, s jó hosszú idő kell hozzá.
Jelenlegi szabályzást nem ismerem. A mellettünk lévő telket gondozta egy szomszédunk. A tulajdonos egyáltalán nem foglalkozott vele. Talán egy hét hiányzott a tízből, s ha az letelik, akkor beadványban kérhette volna a tulajdonjog elbirtoklását.
S ekkor csoda történt. Két tanúval megjelent a telek tulajdonosa. A két tanú aláírásával igazolta, hogy ő biza ott van. Negyed óra múlva el is mentek, de lőttek a szomszéd vágyának.
Szóval az, hogy te két éve észrevettél egy magányos házat, az jogi szempontból semmi.
Ja meg a masik az, hogy ezen a "telken" (az egész telek max. 50m2)
Egy kis "faház" van ami max. 6m2. Tehát nem tudom hogy mennyire számit háznak.
Az semmiképpen nem ház. Jogilag talán ilyen nincs is, de civil szóhasználatban sem szokás nagyon háznak hívni egy 12 négyzetméteres lyukat.
Szerszámtároló pl. lehet.
Törvényesen csak megvenni tudod, ha ismert a tulajdonosa, s hajlik is rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!