borderline = határvonal
A borderline pszichopata az a pszichopata, aki határeset.
Mutat 'tüneteket' de nem is.
A borderline egy B csoportba tartozó személyiségzavar, a pszichopátia egy másik, ettől különböző mentális betegség.
A szókapcsolat furcsa.
4-es vagyok:
"úgy tudom" meg "több helyről hallani" - ha tényleg érdekel a téma, akkor miért nem a szakirodalmat kezded bújni, ahelyett hogy hozzá nem értők butaságait hallgatod? Ha még azt sem tanultad meg, mi az maga, hogy személyiségzavar, akkor hogy akarod a típusait megérteni?
Ezt tényleg nem bántásból mondtam, de pl itt sem tudhatod, hogy a 10 válaszból ki az a 2 aki ért hozzá, ki az a 3 aki valamit olvasott róla, és ki az az 5 aki bődületes marhaságot ír.
A pszichopatáknak nem igazán vannak érzéseik, sem bűntudatuk. Általában fel sem tűnik senkinek, hogy az illető pszichopata, mert teljesen be tud illeszkedni, általában jól tudnak hazudni is. Sokan töltenek be vezető pozíciót például cégeknél.
Vannak viszont olyanok, akik nem törődnek azzal, hogy mit szabad és mit nem, és akár ölnek is. Emiatt nincs bűntudatuk, tehát úgy gondolják, nyugodtan megtehetik.
Amúgy én még nem hallottam borderline pszichopatáról. (Persze, ettől még lehet, hogy van ilyen.)
Csak a borderline skizofrénia kifejezést hallottam, elvileg József Attila is az volt, de arról a betegségről is csak annyit tudok, hogy létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!