Szerintetek létezik odaadó ; lelkiismeretes ügyvéd? Szerintetek Bíró a törvényekben leírt módon dönt?
Igen és igen.
Én ügyvédként lelkiismeretes vagyok - és az ismerőseim is azok (egy olyan kollégával találkoztam eddig, aki no comment...)
Az általam ismert bírók (jó sokan vannak, mert állandóan tárgyalok) szintén gyakorlatilag kivétel nélkül korrektek és igazságosak, és természetesen a jogszabályoknak megfelelően járnak el.
Szintén egy kirívó példát tudnék mondani, ahol a bírót direktben igazságtalannak éreztem egy konkrét ügyben (de más ügyeknél ugyanezt a bírót érdekes módon nem éreztem inkorrektnek).
Az más kérdés, ha pl. nem értek egyet az ítélettel, akár fellebbezek miatta, sőt, előfordult már, hogy másodfok visszadobta új eljárásra... A jogi megítélése a dolgoknak sosem egzakt és egyértelmű, de ez nem jelenti azt, hogy a bíró szándékosan törvényellenes lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!