Miert kell ledolgozni az ünnepnapokat Magyarorszagon?
- nem kell ledolgozni
- ha ledolgoztatják veletek, akkor ti vagytok birkák
En nem elek, nem dolgozom Mo.-on.
Ezert kerdezem, hogy miert dolgoztatjak le az ünnepnapokat a dolgozokkal?
Nem az ünnepnapokat dolgozzák le.
Olyan szépen le van írva, hogy mit kell ledolgozni.
Na vegyél elő egy naptárat és te magad is látni fogod.
Segítek.
Március 15-e ünnepnap. Keddi napra esik, nem kell dolgozni, mert fizetett ünnep.
Március 12-13 hétvége pihenőnap. Március 14-e Hétfő munkanap.
De, hogy az embereknek legyen megszakítás nélkül 4 pihenőnapjuk az ünnepnappal együtt, így a március 14 hétfői napot kiadják pihenőnapnak, de ezt március 5-én szombaton le kell dolgozni. Vagyis egy szombati nappal elcseréled a hétfői napodat így kap az ember 4 nap pihenőnapot.
Ugyanez a helyzet az október 31-i nappal is.
November 1. fizetett ünnep ami keddre esik. Október 31-e munkanap hétfőre esik. Mivel előtte is ott van a 2 nap pihenőnap (szombat- vasárnap) ezért, hogy megint legyen 4 napos pihenőnapja az embernek az október 31 hétfői napot átteszik október 15-re amikor ledolgozzák.
Érthető így?
Igy igen, erthetö. Köszönöm!
Engem azt tévesztett meg -, hogy számodra is érthetö legyen - miért írják ki az un. "híd-napokat`, hisz az minden munkaadó maganügye, mikor dolgoztat s mikor nem, azt intern-, cégen belül el lehet intezni.
A lényeg, hogy az ünnepnapokat nem kell ledolgozni! ... bár, nem tartottam volna furcsának, Magyarországon még ez is elképzelhetö
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!