Lecsukhatnak utcai verekedésért ha elmúltam 18 éves? Mennyit kapnak az olyan emberek?
Azért ez nem így van ahogy az első írta..
Szóval ha utcai verekedésen kapnak rajta a rendőrök mindenképpen jegyzőkönyvet fognak írni.Majd hivatalos szerveknek adják tovább az ügyedet.
Itt jön az,hogy mennyire súlyos a verekedés,mi volt a "fegyver"(pl:ököl,kés,bot stb...)
Ha csak könnyű testi sértést követtél el ami nem előre megfontolt szándékkal történt megúszod esetleg pénz bírsággal,vagy feltételes szabadságvesztéssel...(mondjuk kapsz 3 hónap felfüggesztet ítéletet)
Ha 8 napon túli sérülést okozol akkor már komoly ügyed lesz,és a feltételestől kezdve akár 5 évig terjedő börtön büntetés is jár...
De mint írtam sokk mindentől függ...Ezt egy ügyvéd sokkal jobban el tudja neked mondani...
Mondok egy esetet.
A szomszédunk egy fiatalember kocsmai verekedésben vett részt..hirtelen jött vagyis nem tervezték előre a szándékot.Mivel a szomszédom kezdte a bunyót,és 8 napon túli sérülést okozott a bíróság 2 év felfüggesztett ítéletet adott neki...Eltelt fél év,és újra összeverekedett valakivel.Mivel már egyszer emiatt volt büntetése,így a bíró a másfél évet ami a 2 évből volt neki felemelte 3 évre,és be kellett mennie a börtönbe...
Szóval sok minden számít...
Attól is függ hogy kivel verekedtél meg hogy mennyire sérült meg.
Az én barátom például kidobókkal verekedett és ott pisztoly is volt és a barátomnak az ujj lenyomata volt a fegyveren és nem kapott semmit csak 2 hónap fel fügesztettet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!