Ti hogy vagytok ezzel? (Bővebben. )
22 éves egyetemista lány vagyok aki egy franchise kávézóban dolgozik heti 20-25 órában, mint diák.
Értelmiségi, jómódú családból származom, azért vállaltam munkát- immár fél éve, hogy ha egyszer kezembe kerül a diploma; amit remélhetőleg turizmus és vendéglátás szakon szerzek- majd mondhassam, hogy rendelkezek munkatapasztalattal. Másrészt a munka nemesít, örülök, hogy nem kell 100%-ban a szüleimre támaszkodni, szeretem és igyekszem a lehető legjobban helytállni.
Persze az otthoniak kevésbé támogatják, szerintük nem kellene, mert a tanulás rovására megy és egyébként sem vagyok rászorulva. Tény, mi tény. (egyébként nem romlottak az eredményeim)
Figyelem az embereket..., s az szúrt szemet, hogy lenéznek.
Ma az egyik vásárlóval csevegésbe elegyedtem, majd véletlenül említettem, hogy "igen, az egyetemen is vizsgaidőszakban..."- teljesen leesett az álla. Hogy én tanulok, egyetemen, tényleg?
Nos; a kérdés:
Ti, akik California/Costa/Starbucks/McCafe/KFC/McD... stb helyen fogyasztotok- arra gondolok, hogy az, aki a rendeléseteket felvette, hogy tanulatlan, egyszerű? Vagy miként néztek ezekre az emberekre?
Érdemben nem izgat, de azért az foglalkoztat, hogy mennyire vagyunk lesajnálva, miként néznek az emberek ránk, diákmunkásokra.
"arra gondolok, hogy az, aki a rendeléseteket felvette, hogy tanulatlan, egyszerű? Vagy miként néztek ezekre az emberekre?"
Hát megmondom őszintén én ilyenkor azokra felnőtt emberekre gondolok, akik havi 52 ezer forintért közmunkásként az utcán söprik a szemetet, a faleveleket, stb ., hogy őket miért ne tudják ilyen jó kis, tiszta, meleg helyekre ki közvetíteni vagy inkább főállásban foglalkoztatni tisztes bérért .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!