Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kémiai szempontból mi a...

K.viktoria99 kérdése:

Kémiai szempontból mi a hasonlóság a kenyér megkelése és a must erjedése között?

Figyelt kérdés

2016. márc. 9. 18:00
 1/2 anonim ***** válasza:
Az élesztőgombák cukorból szén-dioxidot csinálnak.
2016. márc. 9. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 Phoney ***** válasza:

Ugyanaz a folyamat: mindkét esetben etanol és szén-dioxid keletkezik a cukorból, illetve kis mennyiségben egyéb erjedéstermékek.


C6H12O6 → 2 CH3CH2OH + 2 CO2


A lényegi különbség az, hogy a kenyérkelesztés nagyon rövid ideig tart a must erjedéséhez képest (nem is tarthatna túl sokáig, mert a lisztben nagyon kevés a szabad cukor), ezért igen kevés alkohol keletkezik.

2016. márc. 15. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!