Egy vipera (teleszkópos verőbot, típusa ASP Talon T50KB STEEL. Mi erről a véleményetek, a minőségéről stb? Önvédelemre vettem, anno egy ESP-vel tanultam de ez állítólag jobb, igaz drágább is de tényleg jól van összerakva ahogy elnézegettem.
Milyen a minősége, csak mert az egyik legdrágább amit valaha láttam, illetve egy ilyet hányszor lehet kinyitni mielőtt tönkremegy vagy kopik, milyen karbantartást (ápolást) igényel, mennyi a terhelhetősége, milyen körülményeket bír (eső, por, stb..). Nagyából ennyi lenne, és a vipera eredeti, bár sorozatszám nincs rajta (én nem találtam meg, lehet hogy a belsejébe oda van rejtve), de bele van vésve az ASP márkajelzés a nyelére és a csőre is a típussal együtt ha kinyitom.
A válaszokat előre is köszönöm, ezzel sokat segítenek!
Nekem volt ASP-m is, és van több fajta ESP-m is.
Az ASP szebb kidolgozású, és szebb a felületkezelése, az ESP nyersebb, szerszámszerűbb.
A használati értéke teljesen megegyezik a kettőnek. ESP-ből edzetted van ?
Ami többet számít a gyártónál, az a markolat. Az ASP régebbi, polifoam szivacs markolata nedves (izzadt, véres) kézben kicsit csúszik. Az ESP agresszív rücskössége szinte tapad az ember kezébe.
Fontos még a jó tok, amiből gyorsan rántható.
Első körben kb. ennyi. :-)
Egyébként én is ezt (edzett ESP) hordok önvédelemre.
ESP-m az nincs, csak ASP abból is a drágábbik, annak reményében hogy jobb mint az olcsóbb. Egyébként ha sokat nyitogatom nem megy tönkre? Egy gomb van a végén csak azzal tudom bezárni, kinyitni meg hát rendesen ki kell csapni.Tokot azt megoldottam úgy hogy a pisztoly hastáskának a hátuljára rögzítettem és csak alá kell nyúlni és onnét lepattintani, én varrtam rá a tartót. Elsődleges eszköznek gázpisztolyom van, csak ha nagyon muszáj akkor akarom a viperát használni, hisz az kicsit nagyobb sérülést okoz.
Bár aki megtámad megérdemli, de sajnos nem én alkottam a törvényeket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!