Megnéztem a Saul fiát, de nem értem! Valaki elmagyarázná?
Kezdem a legkönnyebb kérdéseddel: a rabbi. Nem, nem volt rabbi, csak menteni akarta bőrét. Míg Saul az életét is feláldozta volna a jó célért, a "nem-rabbi" mindent feláldozott az életéért.(Szegény Saul, tökre megsajnáltam mikor ő is rádöbbent h a csákó nem is rabbi :( )
Aztán: Háát, ez az is nyitott kérdés hogy el tudtak e menekülni a faházból, de én azt gyanítom nem, mert azt monták h 5 percre megállnak pihenni. És a katonák pedig csöndben(ezért fogta be a német katona a szőke kisfiú száját, h nehogy figyelmeztetni tudjon a közeli csapatot), futva haladtak.. Ez egyéni vélemény, de szerintem rájuk találtak.
És a szőke kisfiú... Ez megint egy nyitott kérdés. 2 lehetséges variáció van:
-vagy ott volt a kisfiú
-vagy csak Saul képzeletében volt ott
De a lényeg, hogy azzal hogy Saul örömét lelte abban h meglátott egy élő kisfiút, a film azt fejezte ki hogy Saul az állattá korcsosult emberek közt is megtudott maradni embernek.
Remélem egy kicsit tudtam segíteni :)
Nem értem azokat, akik nem értik a végét. Bennem fel sem merült az, hogy a fiú illúzió és hogy túlélték. Hiszen a német katona befogta a gyerek száját, akkor hogy a fenébe képzelhette volna már Saul?
A másik: a lövések hangja. Mégis mire másra lőttek volna a németek, ha nem a zsidó szökevényekre?
A kissé nyers megfogalmazásom ellenére nem akarok megbántani senkit, de komolyan érdekelne, hogy egyes emberekben miért merült fel kétely.
Nekem úgy tűnt, hogy a rabbi az esetleg tényleg rabbi, csak mikor temetésre készültek a film végén, akkor egyszerűen nem jöttek a nyelvére a szavak, mert rájött, hogy hiába imádkozik, az az égvilágon semmit se használ.
Saulnak kétszer is mondta az egyik ember zsidó, hogy nincs is fia. Ezért gondolom nem volt fia, csak a sorsa és "munkája" miatt kezdett kissé nem is bekattanni, de úgy-ahogy elveszteni a józan eszét, így mikor látott egy gyereket, akkor akarva-akaratlanul is úgy állította be, mintha a saját fia lenne. A film végi gyerek pedig egy német gyerek, aki éppen arra kóválygott kíváncsiságból és megtalálta a menekülőket.
Gondolom a katonák megölték őket, mivel nagyon közel jártak mikor befogták a gyerek száját, így nem hiszem, hogy lett volna esélye elmenekülni a menekülőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!