Melyik a helyes kifejezés/kiejtés ha azt akarom mondani oroszul hogy köszönöm? Szpasziba vagy szpasziva?
Figyelt kérdés
2016. márc. 3. 18:25
1/6 anonim válasza:
"szpasziva" helyesen kiejtve, annak ellenére, hogy írásban "b" van és nem "v" - ez egy speciális kiejtési szabály alapján van így.
2/6 anonim válasza:
Ellenkezőleg, szpasziba kiejtve. Az első választ látva én is elgondolkodtam, de itt meghallgathatod a példákat, tisztán hallani, hogy b-t ejtenek.
3/6 anonim válasza:
Így tanultuk: SZPASZIVA ! a b betű v betüt jelent oroszul.
4/6 chtt válasza:
Orosztanár vagyok lassan időtlen idők óta, de most én is többször kimondtam kíváncsiságból (mert tényleg, annak idején v-vel tanultunk), és valahol a kettő közti hangot ejtek, de... tényleg "b". Több oldalon is meghallgattam, és van, ahol v-nek hangzik, de nem tisztán. És ha egy "magyar" szótárnak nem hinnél: [link]
5/6 chtt válasza:
A kettest azért pontoztátok le, mert jót írt, vagy mert elvetemült módon még gondolkodni is mert hozzá? :)
Ha van kedved sokszor meghallgatni anyanyelvűektől, kedves kérdező: [link]
6/6 anonim válasza:
SZPASZIBA!! A baratom oroszul beszelo ukran, csak jobban tudja…😏
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!