Mennyi joga van az ingatlanához a tulajdonosnak ha ott egy haszonélvező is?
Édesapám 2008 októberében hunyt el. A hagyatéki leltárban feltüntetett adatok alapján édesanyám és mostoha nagymamám lettek a haszonélvezők, a tulajdonjogot pedig én, és két nővérem kaptuk meg.
Édesanyám pár éve oda szeretett volna menni pár napra, azonban mostohanagymamám, aki ott lakik, ezt nem engedte. Tudomásom szerint édesanyámnak, mivel haszonélvező, pontosan annyi joga volna ott tartózkodni, mint mostoha nagymamámnak.
Pár hónapja szorult helyzetbe kerültünk én, édesanyám és a barátnőm, ez ügyben szeretnék tanácsot kérni! mennyi jogunk volna odaköltözni, és kell e ehhez bármit intéznünk, vagy egyszerűen csak beköltözünk? A barátnőmnek volna e bármi joga ott tartózkodni?
A lakás 55m2 és 3 szobás, így magam nem látom akadályát odaköltözésünknek, ha ez jogilag engedett, hiszen egy 3 szobás lakásban 4 ember bőven elférne, mivel én és barátnőm egy szobában volnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!