Hogyan lehetséges, hogy két hangot adok ki egyszerre?
Nagyon ritkán sikerül, de akkor mindig meglepődök...
Egyszerre két különböző hangon tudok olyankor beszélni(pl: az egyik mélyebb, a másik magasabb)
biológiailag ez hogy történik és lehet ezt szándékosan is csinálni?
"Hogyan lehetséges, hogy két hangot adok ki egyszerre?"
Ritkán de én is szoktam . Alul és felül is :)))
OFF:
"Az egyik a mély hangokért a másik a magasakért felelős. "
Ez egy nagy hülyeség.
Ha érdekel: [link]
ON:
A mongolok nagyhírű énektechnikája a kétszólamú hö-mi, azaz torok- vagy dorombénekéről úgy tartják, hogy a természetet utánozza Lényege, hogy ugyanaz az ember egyszerre két hangon énekel, az egyik hang a hangszalagok összepréselése révén a torok mélyéről tör elő, a másik a szájüregből, amelynek különféle beállításaival – akárcsak a doromb használatakor – az énekes eltérő magasságú, éles, sípoló fejhangot képes megszólaltatni. Rendkívül nehéz, önkínzásnak is beillő módon elsajátítható technika, beletelhet 4-5 év is, mire sikerül megszólaltatni. Rendkívüli fizikai erőt és összpontosítást igényel, erősen igénybe veszi a rekeszizmot, így jobbára csak erős fizikumú férfiak szórakozása, virtuskodása volt. A mongol torokének ugyanúgy 2009-ben került fel a világ szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára, mint a magyar busójárás.
https://www.youtube.com/watch?v=Q9ZfiUdnPLM
Itt pedig egy német énekesnő:
Köszönöm a válaszokat!
Valószínűleg más lesz a magyarázat, mivel nem énekes közben jön elő nálam a dolog, hanem akkor szokott, amikor megpróbálok leutánozni egy szerkesztett szinkronhangot(pl: sauron hangját a gyűrűk urából...)
Alapvetően tudok úgy is beszélni, hogy nem rezgetem a hangszálaimat(gondolom sokan mások is képesek erre...) és a kijövő levegő "süvítése" szólal meg... ez akkor sikerült, amikor szintén a gyűrűk urából az egyik gyűrűlidérc hangját próbáltam utánozni(végső csatában ő vezeti az egységeket és amikor beszél, akkor van hasonló hangja)
Majd egyszer talán sikerül "nem véletlenül" is előhoznom :) Még egyszer köszi a válaszokat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!