Van itt olyan aki felvételizett a Pesti Broadway Stúdióba? Milyen az egész belülről?
Gondolok például arra hogy milyenek a felvételiztetők ?
Írjatok tapasztalatokat légyszi :)
Kedves Utolsó !
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat :)
Ne búsulj hogy nem vettel fel a Stúdióba biztosan szuper operetténekes leszel :)
Szívesen adtam választ a kérdésedre. Igen, remélem, hogy jó operetténekes vagyok és leszek. Köszi a biztatást...
Nos az énektudásról. Nem mondom el külön a Broadway Stúdióét és az Operett Akadémiáét, hiszen egy kalap alatt van mindkettő. Ugyanaz vonatkozik rájuk. Mindkét helyen nagyon fontos, hogy jól énekelj.
Fontos, hogy alkalmazni tudd a légzéstechnikát, a hangod tiszta és érthető legyen, átessél a foniátriai vizsgálaton, persze kifogásolható tulajdonságok nélkül. Nagyon kell tudni táncolni és szavalni. Az Operett Akadémiára tudni kell szaltózni előre és hátra, cigánykerekezni, illetve spárgázni. Ezek alap követelmények hozzánk. És persze a beszédtechnika. Nagyon jól kell tudni beszélni. Tisztán, lassan és érthetően. Na és persze hangsúlyozva. Nem lehetsz pösze, sem hadaró, sem dadogós sem pedig érthetetlen beszédű. Azoknak van előnye a Broadway Stúdióban, fiúknál aki tenor, lányoknál aki szoprán. Az Operett Akadémiának nem számít. Oda más szempontok figyelembe vételével kerülnek be az emberek. Speciel én bariton vagyok.
a mezzo-szoprán nagyon rossz?
ének tanár már nagyon rég nem látott, de szeretek énekelni meg érdekel a színház, érdemes lenne magántanárhoz járnom? vagy teljesen hülyének nézne... a szolfézst is már elfelejtettem nagyjából.
milyen tánctudás kell? vagy hogy lehet rá szert tenni, vannak ilyen tanfolyamok?
bocsi, kicsit sok lett. :)
Utólsó :)
Szerintem mindenképpen érdemes lenne énektanárhoz járnod
Én például járok kórusba, külön énekre és táncsuliba is és mindkettőt nagyon szeretem :)
régen a suliban én is jártam kórusba, de nem szerettem, mert paraszt volt a tanár. :D
ilyen tánctanfolyamokra, hogy lehet bejutni? sosem voltam ilyenen, és lehet kinéznének, mert már 19 vagyok. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!