Nyelvvizsgát azt bármikor le lehet tenni?
Nincs korhoz kötve ? vagy az eddigi tanulmányokhoz ?
Én beszélek angolul egy keveset, minimális szinten. meg értek néhány dolgot,
de sosem volt olyan elvárt, viszont elgondolkoztam hogy ha kicsit jobban elkezdeném tanulni, hogy rendesen megértsem, akkor lehet munkák szempontjából is előrébb leszek, akár külföldön vagy itthon ? Láttam neten azért egy jópár hirdetőt Külföldi munkákkal, ahol elvárják az angolt, ha csak ennyin múlna..
Bármikor leteheted persze.
Akár általános iskolás korodban, vagy 80 évesen is.
Én gimi után tettem le, csak mert akkor olt rá időm :D
Bármikor leteheted a nyelvvizsgát - pontosabban csak akkor, mikor vizsgaidőpont van, de sem végzettséghez, sem életkorhoz nem kötött a dolog (14 év az alsó korhatár, ha jól emlékszem).
Viszont munkavállalás szempontjából szerintem teljesen felesleges az általános nyelvvizsga. Az állami szektorban még csak-csak van értelme, el tudok képzelni olyan munkát, ahol előírás vagy előnyt jelent, a versenyszférában viszont magasról letojják. Ha tényleg szükséges a nyelvtudás, akkor a munkáltató inkább idegen nyelven írja ki a pályázatot és/vagy idegen nyelven interjúztat, hogy megbizonyosodjon róla: tényleg érted, amit kell. A keményfedeles papír ugyanis nem sokat jelent, egy "Rigó utcai" általános nyelvvizsgának sokszor semmi köze sincs a valóságban használt nyelvhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!