Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért kell egy kérdéshez oda...

Miért kell egy kérdéshez oda írni, hogy "tanulj meg írni " meg stb? Mert más szemében a szálkát is meglátja, a sajátjában a gerendát sem.

Figyelt kérdés

Ha valaki nem tud segiteni a másiknak abban szerzi örömét ,hogy beszoljon?

Az senkinek jutott eszébe ,hogy talán külföldröl ír az illetö és teljesen más a klaviatura? Vagy telefonrol ír és azért olyan amilyen? Ez olyan bosszantó a sok Trol.

2016. febr. 19. 20:53
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Igényesség, sokat elárul a kérdésről és feltevőjéről annak megfogalmazása és beküldése. A külföldi és más klaviatúra-kifogás nem valós, hiszen az csak az ékezetes karakterek hiányával járna, ami az interneten elfogadott és nem kötnek bele.

A "telefonról írok" "ez nem nyelvtan óra" "nem iskolában vagyunk hogy helyesen írjak"-kifogás pedig azt próbálja palástolni hogy a kérdés kiírója buta. Buta, esetlen emberbe pedig hamarabb belekötnek a többiek.

A böngésző például aláhúzza a hibás szavakat. Aki annyira nem képes hogy két kattintással javítsa, az rossz képet mutat magáról. Lusta, hanyag, nemtörődöm emberként jelenik meg, mert azt tükrözi az írása.

Kivételek, és amiben igazad van: betűk felcserélése, elütés mindig előfordul, ebbe tényleg nincs értelme belekötni.

A tapasztalatok amúgy sem azt mutatják hogy erre ugranának a nyelvtannácik. Lassan beépül a magyar nyelvbe az a torzulás hogy az emberek nem képesek ragozni, és minél több hibás példát látnak, annál inkább megerősödik az a képzet, hogy a "kettőt" az '2-őt', a "három" az '3-rom', és egyéb hülyeségek amit napi szinten látsz az oldalon és rombolják a nyelvet.

2016. febr. 19. 21:16
 2/4 A kérdező kommentje:
A gond és most megnéztem nekem Macbook-om van kb. 11 betü teljesen máshol van hiába álitottam át magyarra. Attol még német a bilentyüm. :S
2016. febr. 19. 21:49
 3/4 anonim ***** válasza:
De gondolom vessző például csak van rajta? Vagy a németeknél nincs?
2016. febr. 19. 22:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Mindenki nevében nem tudok nyilatkozni, csak magamra érvényes az alábbi:

Nem le/fel minősítve az embereket, foglalkozások stb., de ha valaki azt kérdezi, hogy Hogyan üssem agyon a vakondokot, mert összetúr mindent?, annak nem nézem a helyesírását.

De ha a kedves kérdező színésznő szeretne lenni, s nincs egy épkézláb mondata, s azt is teleszórja hibákkal, abba bele szoktam kötni. Hasznos választ is adok, de nem hagyom szó nélkül.

A szálkás közmondásodnak itt nem sok szerepe van. Mit keres itt?

Az idegen ajkú, vagy külhonból író kivédheti a beszólásokat, ha a zöldben leírja ezt.

2016. febr. 19. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!