Ez milyen evészavar?
Előre leszögezem, hogy járok pszichológushoz, nagyjából fel is vázoltam neki a helyzetet, de még nincs eredmény. A véleményetekre vagyok kíváncsi.
Egyáltalán nem érzem magam betegnek. Mikor erősen depressziós vagyok, nincs semmi baj, mert akkor már a súlyom sem érdekel. Mikor jól vagyok, akkor sincs, mert akkor meg vagyok elégedve magammal (165/58). A köztes állapotokban jön elő ez a valami. Alapkoncepció, hogy kövér vagyok, le akarok fogyni. Ilyenkor nagyon keveset eszek (átlag napi 100-300 kcal) és tornázom mellette. De komolyabban lefogynom sosem sikerült, mert egy idő után előjönnek, majd egyre sűrűsödnek a falásrohamok, ami után persze jön a bűntudat, lehetőség szerint akár önhánytatás is. 2-2,5 éve ingadozok így. Pár hétig/hónapig fogyózom, pár hétig/hónapig nem. A leghosszabb fogyókúrás időszak 4 hónap, a leghosszabb "nyugodt" időszak pedig kb. fél év volt.
Mi ez? Egyáltalán evészavar, vagy csak akaratgyenge vagyok, és nem tudok még lefogyni sem rendesen? (Én inkább erre gondolnék.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!