Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan működik postán keresztü...

Hogyan működik postán keresztül a vásárlás?

Figyelt kérdés
Szóval kinéztem egy pólót a neten és az eladó vállalja hogy postázza, de még soha nem csináltam ilyet és arra lennék kíváncsi hogy hogyan kell fizetni?

2016. febr. 13. 20:37
 1/3 anonim ***** válasza:

1. Vagy előre utalod neki a pénzt, és akkor ha megérkezik hozzá a pénz, akkor postára adja. Ennek viszont az a veszélye, hogy lehet hogy te kifizeted, de ő ennek ellenére nem küldi el. (Sajnos rengeteg ilyen átverés van manapság.)

2. Utánvéttel. Ekkor ő feladja és neked majd később kell kifizetned, ha a postás (vagy futár) kihozza. Ezzel viszont az a baj, hogy egyrészt baromi drága az utánvét, másrészt mivel nem bonthatod ki fizetés előtt, nem tudod, hogy tényleg az van-e a csomagban, amit rendeltél. Ezen kívül az eladók nem szokták szeretni az utánvétet, mert hogyha nem veszed át, akkor ő bukja az egész pénzt.

3. Elküldi neked, és ha megjött hozzád, te elutalod neki a pénzt. Ezzel viszont az eladónak nincs garancia, hogy megkapja a pénzt, így ezt ő valószínűleg nem fogja vállalni.

2016. febr. 13. 21:18
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
2016. febr. 14. 07:47
 3/3 anonim ***** válasza:
ha magánszemélytől vásárolsz, akkor van esély a szélhámosságra, netán sose kapod meg, de ehet hogy igen. (én már jártam így is úgy is). ha cégtől rendelsz annál nagyobb esély van arra, hogy megkapod. sőt ott nem is szokott előfordulni szélhámosság. a fizetés az valóban úgy lehetséges, ahogy az előttem szóló írta.
2016. febr. 14. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!