Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Melyik név a legszebb?

Melyik név a legszebb?

Figyelt kérdés

Új regényem női főszereplőjének próbálom megtalálni a legmegfelelőbb nevet, azonban ahogy telik az idő, egyre inkább nem jutok semmire. Vannak ötleteim, de nem tudok dönteni, ezért szeretném most a segítségeteket kérni.

Sarawari, Sazora/ Sasora, Saeda, Soyara.

Kérlek segítsetek!

előre is köszönöm

2016. febr. 8. 00:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Soyara vagy Sazora
2016. febr. 8. 00:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem a Sazora tetszik a legjobban.
2016. febr. 8. 16:12
 3/6 anonim válasza:
Soyara.
2016. febr. 8. 17:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát, például nézhetnéd azt, hogy melyik hangzók kellenének mindenképpen a nevébe, vagy akár csinálhatnál cetliket is, több húzást, és mindig belekevernéd mindet, és mondjuk 40 kihúzásból amelyik névhez a legtöbbször nyúlt a kezed, az is lehetne. Amúgy ez a sorsolásos módszer tényleg bejön, egyszer már próbáltam történet megírásakor. Meg hát nem tudom, amilyen külseje van -most nem kell, hogy itt részletezd, csak mondom, de ha akarod, akkor nyugodtan, hogy ha magad elé képzeled az adott szereplőt, akkor melyik név illik a legjobban hozzá. Meg én itt írhatnék neked esetleg asszociációkat:

Sarawari: valami munkás jut róla eszembe, okos, fiatal mondjuk ilyen 16-18 körüli, mondjuk akinek a családban az a feladata, hogy fát hord a tűzre, és akkor ezt mondjuk a nagyapja mondja neki, hogy hozzon fát, meg kicsit ilyen gyerekebb karakter, akinek nagyon fontos a tapasztaltabb, idősebb, bölcsebb emberek szava, és kicsit csak azért tiszteli az idősebbeket, mert parancsba van neki adva, szóval mondták is neki, hogy azt úgy kell, mert úgy illik. Szóval olyan, akinek pl szülei meg többi idősebb megmondják, hogy mit csináljon, és elfogadja, hogy ő a gyerekebb; és ha a család felnőttjei utasítják valamire, akkor azt teszi.

Sazora: Ehhez a névhez határozottabb személyiséget képzelnék, aki viszont már ki is mondja a véleményét, olyan vezetőtípust képzelek el hozzá, aki tényleg nagyon okos, és a többiek maguktól követik őt, szóval nem parancsolgat, csak a többiek nagyon bíznak benne, és úgy lesz ő ilyen "női falkavezér"-típus.

Sasora: Kicsit gyengédebb, nőiesebb, mint az előző, de amúgy ugyanez. Ja és ehhez a kettőhöz olyan 20-21 éves lányt képzelnék el.

Saeda: Ehhez már 34 fölöttit képzelnék el, 34-től 100 éves korig kb, hosszú ősz hajjal, ilyen varázslónőt, aki ilyen bölcs öreg, aki mondjuk erkölcsöt tanít a falubéli fiatalabbaknak, meg mondjuk jósol, és valami kedves, barátságos keselyű ül a vállán, aki hű társa, jó barátja.

Soyara - Nagyon kecses, finom név, olyan 17-től 25 éves korig tudnám elképzelni, nagyon kedves, barátságos, bájos illető jut róla eszembe. Meg olyan "jókislány"-típusú, és mondjuk nagyon erős igazságérzettel. És aki mondjuk "csapatjátékos", és mindig kikéri mások véleményét, nemnagyon rohan fejjel a falnak, viszont, ha segíteni kell, ott terem. Mondjuk hogyha hirtelen és sürgős és életbevágó valami, akkor nem tétovázik.

2016. febr. 8. 17:36
 5/6 anonim ***** válasza:
*munkást úgy értettem,hogy pl a családban mindig ő a fapakoló, és sok fát pakol.
2016. febr. 8. 17:37
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! :)

Sokat segített, az utolsó válaszoló jellemzése, DE a többiek véleményéért is igazán hálás vagyok! :)

2016. febr. 9. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!