Ha a blogomon publikálom egy versemet/akármit, akkor arra érvényesek a szerzői jogok? Ha valaki "ellopná" akkor milyen lépéseket tehetnék és mekkora sikerrel?
Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert már megtörtént, hogy egy egész bejegyzést kimásolt valaki és feltette a saját blogjára. Sehol nem tűntette fel, hogy tőlem van. Szerencsére ő leszedte, amint szóvátettem, hogy tudok a lopásáról, de félek, nem mindenkivel lenne ilyen szerencsém. Mit tehetek, ha azt látom, hogy "megloptak" ilyen módon és nem hajlandóak leszedni a tartalmat ami amúgy az enyém?2010. márc. 29. 20:04
1/2 anonim válasza:
A válasz engem is érdekelne. Nekem egy csomó versemet tették fel többen is a hot dogos oldalukra. Persze se szerző, se forrás megjelölés, csak úgy volt az egész vers sorozat (17 rész) az oldalon és úgy találtam meg véletlenül hogy rákerestem egy sorra mert azt a képet kerestem amit hozzá töltöttem fel.
Az egyik nekem azt mondta, hogy amit netre felteszek és nem védettem le az köztulajdon vagy mi. De azért nehogy már!
2/2 anonim válasza:
Az ilyesmi plágium nem?? Nagyon is jelölnie kell a szerzőt, forráshelyet, különben be lehet perelni. Én így tudom. :\
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!