Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ti hisztek az elemekben? ˙...

Aida201 kérdése:

Ti hisztek az elemekben? ˙ (Tűz, Víz, Levegő, Föld, Természet. ) És ha ennél is van több akkor meg mondjátok azokat?

Figyelt kérdés
Én egyébként hiszek benne mivel hogy mintha én is tudnám irányítani...(Lehet véletlen egybe esések de én nem hiszem...) Mivel amikor esik az eső amikor iskolába mennék akkor el áll az eső...de ez mindig így volt.

#víz #levegő #föld #Elemek (Tűz #Természet)
2016. febr. 4. 21:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nem hiszek az elemekben.

És van még mikroelem, ceruzaelem, góliátelem,

2016. febr. 4. 21:20
 2/5 anonim ***** válasza:

A kínaiak szerint a fa is elem.

A természet mióta elem? Ezt te találtad ki.

Amúgy nézd meg az utolsó léghajlítót, az való neked.

2016. febr. 5. 13:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Na, egyébként "elem"-nek ma az elemi anyagokat nevezzük. Ezek ott vannak a periódusos táblázatban, nézd meg őket. 110 körüli elem van, de lehet még több is, csak azok már nem stabilak. Az összes elemi fém, a szén, a kén, az elemi gázok, stb.

A föld, a tűz, a víz, a levegő, a fa és a természet NEM elem.

Viszont azóta már rájöttünk, hogy az elemek felbonthatók részecskékre, méghozzá 3 fajta elemi részecskére (proton, neutron, elektron).

Sajnos a dolog nem ilyen egyszerű, mert most már sok száz elemi részecskét ismerünk, csak ezek nem mind az általunk ismert elemeket építik fel.

Viszont!

Azóta arra is rájöttünk, hogy néhány elemi részecske még tovább bontható. A protont és a neutront kvarkok építik fel. Ezek kb. 100 millió fok felett mozognak szabadon, alatta összefagynak és pl. proton lesz belőlük.

Kis szépséghiba, hogy egy kvark kb. 100-sor nehezebb egy protonnál. Amikor hárman összeállnak, és proton lesz belőlük, akkor a tömegük legnagyobb része szétsugárzódik, és csak kis részéből lesz a proton.

Végül: azóta már az is valószínű, hogy az összes létező elemi részecskét húrok építik fel. Attól függően, hogy hogyan rezeg egy húr, különböző elemi részecskéket épít fel.

Mivel a húroknál kisebb nem létezhet a mi világunkban, ezért ezek már TÉNYLEG elemi részecskék, nem bonthatók tovább.

2016. febr. 5. 20:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Jó jó... értetem hülye vagyok... és a természet alatt a fát meg a növényeket értettem...
2016. febr. 13. 23:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Azok miért lennének elemek? Milyen elemi van bennük?
2016. febr. 14. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!