Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szegedi Tudományegyetem kémia...

Szegedi Tudományegyetem kémia szak?

Figyelt kérdés
A szegedi egyetemen milyen a kémia alapszak? Mennyire színvonalas a képzés? Van olyan jó, mint az eltén?

2016. febr. 2. 22:37
 1/3 Uzmo válasza:

Szia.

Első éves vagyok, most kezdtem a 2. szemesztert itt az SZTE-n és azt kell mondjam, hogy a magam részéről teljesen megvagyok elégedve mind a szakkal mind magával az egyetemmel.

A képzés eléggé színvonalas, biztos vagyok benne, hogy a legjobbak között van az országban. Az oktatók rendkívül értik a dolgukat, figyelmesek, segítőkészek.(Én legalábbis nem találkoztam ellenpéldával ami nagy szó).

Maga Szeged pedig gyönyörű, számomra eddig a legszebb magyar város ahol jártam.

Hogy pontosan milyen az ELTE-hez képest azt nem tudom biztosan megmondani.

Egyetlen dolgot tudok kiemelni összehasonlításként, mégpedig a szak létszámát. Itt 71-en kezdtünk szeptemberben ,ha jól emlékszem, míg az ELTE-n 100-nál többen ill. a PTE-n 18-20-an(Mindkét helyen van ismerősöm). Szerintem ez azért lényeges mert ez az a középút, ahol még elegen vannak ahhoz, hogy egy csomó érdekes emberrel találkozz, de nincsenek túl sokan ahhoz, hogy személytelenné váljanak az előadások ill. hogy tömegképzéssé alakuljon a szak. Bár természetesen ez nem törvényszerű.

Másba nem mennék bele, mert az eléggé szubjektív. Lényegében mindkét hely színvonalas, és kiváló. Bármelyiket is választod nem fogsz csalódni.

Remélem tudtam segíteni valamennyit, ha lenne még kérdésed szívesen segítek. Sok sikert.

2016. febr. 5. 02:21
 2/3 A kérdező kommentje:
Szia! Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyire nagy első évben a szórás? Olvastam itt gyakorin, hogy az eltén pl rögtön egy teszttel indítanak. Szegeden is ilyen "durva" a kezdés?
2016. febr. 10. 00:49
 3/3 anonim válasza:
Igen, az elsősöknek csak kb 1/3-a szerez diplomát a 3 év után.
2018. dec. 27. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!