Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Egy általános iskolába miért...

Egy általános iskolába miért jó a 3D nyomtató?

Figyelt kérdés
Igazából felvetették ezt az ötletet, hogy mi lenne, ha... Végül is ötletem sincsen, hogy miért lehetne jó.. Valaki tudna pár dolgot mondani?
2016. jan. 25. 21:07
 1/3 anonim ***** válasza:

gyerekek megismernék a technológiát, ha 1000 diák közül csak 1-nek megtetszik, akkor már megérte.

Számtech órán pl.: nem kántör sztrájk menne, hanem 3d-s tervezés. Hosszú távon több értelme lenne mint a játéknak.

Nem beszélve fejlesztené a 3d-s gondolkodást, 3d-s látásmódot.

Rengeteg irányba el lehetne továbbindulni a 3d-s nyomtatóból tanulás szempontjából.

nekem van otthon ilyen nyomtatóm, de aki eddig látta az ámuldozott tőle, akinek meg beszéltem róla az kb hülyének nézett, és közölte, hogy ilyen nincs.

2016. jan. 25. 22:13
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, egyébként, ha még tudsz, akkor írnál még? :) Sok előny kell. :) Már sikerült kitalálnom párat.
2016. jan. 26. 15:46
 3/3 zomeow válasza:

Szia ! Gondolom, emiatt a pályázat miatt merült fel a kérdés ( [link]

Szerintem nagyon sok jó ötlet van ebben a cikkben, ami egy kisvárdai középiskola alkalmazásairól szól: [link]

A karbantartástól kezdve a demonstrációs eszközök gyártásán és a gyerekek ötleteinek megvalósításán át a környék iskoláinak és vállalkozásainak kiszolgálásáig is használják a 3D nyomtatóikat. Van modellezői tudás a tanár gárdában, így ha eltörik valami, a méretek vétele után pikk-pakk tudják szinte ingyen pótolni. De modellezői tudás nélkül is rengeteg taneszközt töltöttek le és nyomtattak a Thingiverse.com oldal segítségével. Érdemes itt körülnézni, mert nem is gondolnánk, mennyit tud egy iskolának spórolni egy ilyen eszköz.

2016. febr. 12. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!