Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy milyen 'rajztábla gépet' ajánlanátok (pl. : márka, kényelem szempont stb)? Illetve, hogy milyen adatokat kell esetleg figyelembe venni a kiválasztásakor, esetleg az árfekvésüket.
Szeretnék egy PaintTool SAI nevű programot kipróbálni és ehhez lenne szükségem egy ilyen 'berendezésre'.
A válaszokat előre is köszönöm! :)
a tábla nélkül is tudod használni a programot, szóval ha csak ki akarod próbálni ne vegyél digitalizálót.
Lehet kapni viszonylag olcsón is őket, nem kell egyből egy wacom-ot venni, ha bele jössz akkor érdemes drágább dolgokra pénzt adni.
A leg olcsóbb lehetőség
Szerintem KEZDÉSNEK tökéletesen megfelel, ha már úgy döntöttél, hogy folytatod és megtetszik a dolog csak ajkor érdemes drágábbat venni!
Köszönöm a gyors választ! :)
És miben különbözik a kettő egymástól? Érzékenység például? Sohasem használtam még ilyet sajnos.
(Igazából szeretek rajzolni és szerintem komolyan venném ezt is.)
Nem kettőt küldtem, az első link az árukeresőn az összes beszerezhető rajztáblát mutatja, a második linken pedig a leg olcsóbb van.
Kezdésképpen azt ajánlom, hogy megszokd.
Az egyre drágább modelleknek nagyobb az érzékenysége, nagyobb a méretük és sokkal precízebb a nyomásmérőjük.
Lényegében a 10 ezres és a 510 ezres modell között az a különbség, hogy az utóbbi mérete kb 5x akkora, a toll nem csak párszáz ezer különböző 'mélységet' ismer fel, hanem párszáz milliót, és tele van makró funkciókkal, meg egyebekkel (...)
Szóval olyan kényelmi funkciókkal amik a profiknak kellenek, akik minden nap használják, az a kategória viszont már tényleg azoknak való, akik ezzel dolgoznak, pl tervezők egy gyárban/egyéb.
Ha komolyan gondolod akkor is az egyik leg alapabbal kezd szerintem, mert egyszerűbb beleszokni. Jó szórakozást és sok sikert .)
Köszönöm!
Akkor kezdek egy egyszerűbb géppel és majd még meglátom a továbbiakban mennyire leszek "sikeres" ebben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!