Egy családtagomnak ma volt a temetése. és őt hamvasztották. Akit elhamvasztanak az az ember ugyan úgy kerülhet a mennybe/paradicsomba? Vagy tényleg közvetlen a pokolra jut?
Figyelt kérdés
2016. jan. 21. 21:30
1/6 anonim válasza:
A hamvasztás csak sokkal a lélek elszállása után történik, addigra már rég a paradicsomban van, vagy a pokolban.
2/6 anonim válasza:
Nemigen hiszek az ilyesmiben. De ha feltételezem, hogy van ilyen, akkor nem hinném, hogy pokol járna annak, akit hamvasztanak. Ateista fejjel úgy képzelem a hívők világát, hogy a jók kerülnek a mennybe, a rosszak a pokolba. Na de mitől rossz az, akit elhamvasztanak?
3/6 A kérdező kommentje:
Magam se tudom.. én is csak hallottam róla :"D
2016. jan. 27. 11:35
4/6 anonim válasza:
Nincs köze az üdvözüléshez.
Krisztus Urunk a tetteink és a hitünk alapján ítél majd meg minket.
5/6 anonim válasza:
A hamvasztás a legundorítóbb temetkezési forma, és azokat szokták elégetni, akiket életében nem kedveltek és halálában, akár bosszúból - elégettetik mint a szemetet. Nagyon tiszteletlen dolog így eltemetni valakit, ahelyett hogy tisztességgel koporsóba temetnék.
6/6 anonim válasza:
Nem. Azért terjedt el ez a nézet, mert az egyház sokáig nem fogadta el a hamvasztást, de ma már ők sem ellenzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!