Mit jelent az, hogy valaki csak látszólag ismer el dolgokat?
Azt mondod, hogy elismered a hibád, példásul hogy egy vita véget érjen, de magadban továbbra is úgy gondolod, nem hibáztál, és a másik téved, vagy nagyon felfújja.
Például nemrég összevesztem a tesómmal, aki azzal vádolt, hogy szemét voltam vele meg a feleségével. A szüleim a békesség kedvéért kértek, hogy kérjek bocsánatot, megtettem. Azt mondtam a tesómnak, oké, bocs, paraszt voltam, pedig a mai napig meg vagyok róla győződve, hogy nem voltam az, nekem volt igazam a vitában és ők reagálták túl de nagyon.
Tehát ha valaki csak látszólag ismer be dolgokat, azt azért mondjuk, mert úgy érezzük, kimondta ugyan, hogy elismeri pl a hibáját, de nem érezzük, hogy ez valóban így lenne.
Ok! Ezt így én is érteném. De ha le írom az egész mondatot, (amit az előbb nem tettetem meg) akkor teljesen más értelmet ad... Szóval a mondat: Ne higgy neki, mert csak látszólag ismer be dolgokat! Na ez a mondat magas!
Lehet hogy ez így hülyén hangzik, de sokat segítene valamibe ha megérteném!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!