Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért rosszabb az énekesek...

Miért rosszabb az énekesek hangja a koncerteken?

Figyelt kérdés
Nem nagyon értem... Ott van pl: Marilyn Manson tök jó számai vannak ,a koncerten meg... Pff.. Nem is tudom ,hogy mondjam ,és így van még jó néhány bandával.

2016. jan. 18. 19:14
 1/6 anonim ***** válasza:
82%

Nem voltam még Manson koncerten, nem tudom, pl. mennyit mozog a színpadon.

Ezt azért írtam, mert sok mindenen múlik, hogy milyen lesz a hangzás egy koncerten. Ha az énekes sokat mozog, táncol, ugrál, kizárt dolog, hogy olyan tisztán énekeljen, mint egy stúdiófelvételen. A többi hangszer is elnyomhatja a hangját a koncerten. Na meg persze vannak olyanok, akiknek jelentősen feljavítják a kornyikálását, az albumon szépen szól, a koncerten meg... ehh.

2016. jan. 18. 19:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! ^^ Még nem voltam MM koncerten ,de néztem több koncert videót is.
2016. jan. 18. 21:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem rosszabb, hanem a stúdiófelvételen túl jó.

Sokak szerint a könnyűzenei piac koporsójába az első szöget a hangstúdiók verték be.

A stúdió egy süketszoba. Nem szűrődik be hang kívülről, nem visszhangzik.

A zenei felvétel nem egyszerre történik, hanem akár hangszerenként is külön külön. Annyiszor lehet ismételni, amennyiszer csak kell. Gyakori a mankó használata. Amikor az énekes bemegy felénekelni a dalt, nem csak a zenei alap van már készen, de van egy profinak mondható énekhang is, ami segíti őt.

Olyan pontosan lehet vágni, hogy ha valami javítani kell, akár egyetlen hangot is be lehet illeszteni.

A soksávos felvételt utólag keverik tökéletesre.

A régi stúdióberendezések és bakelitlemezek korára is igaz volt már az, hogy jobbak mint az élő koncert.

A legdrágább, legprofibb színpadtechnikával sem lehet elérni azt, amit stúdióban. És koncerten az épület akusztikája is komolyan befolyásolja az eredményt.

A digitális hangrögzítés, a CD és DVD lemezek pedig már annyira sterilek, hogy már zavaró.

Halottam olyant, hogy komolyzenebarátok nem is szeretik, mert a felvételhez (az alig hallható) széknyikorgás, kottalapozás zaja is hozzátartozik.

Lehetne még hosszan és pontosabban írni erről, de a lényeg az, hogy a stúdiófelvétel jobb, mint amennyire jó valójában az énekes.

2016. jan. 18. 23:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Woah... Köszi a választ :D
2016. jan. 19. 15:20
 5/6 anonim válasza:
65%

zenészként leírom,hogy miért van ez!

Amikor valaki stúdiófelvételt készít,akkor külön felvesznek minden hangszert,mert így tudnak változtatni a hangján. Az stúdiókban kivesznek az énekből minden hamis hangot és szebbé teszik stúdiómunkával. Ezért van az,hogy stúdiómunkával tiszta más.

Én Maggot vagyok (Slipknot rajongó) és Corey hangja is tiszta más,sőt mindenkié!

2016. okt. 7. 01:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi :D
2016. okt. 7. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!