Van értelme folytatnom? Lentˇˇ
1. fejezet
Éljen a tanév első napja – gondoltam keserűen, miközben végigsétáltam a gimnáziumba vezető keskeny úton . Ránéztem a karórámra.20 perc van hátra az első csengetésig. Riasztóan kevés idő. Irigykedve bámultam a mellettem elhaladó vidám embereket. Átkoztam mindent és mindenkit ami arra kényszerített, hogy iskolába járjak. Alapjában véve szeretek tanulni és a jegyeim kitűnőek. Sőt! Az ég világon semmi bajom nem lenne, ha nem kéne kontaktusba kerülnöm a többi diákkal.
Enyhén szólva zárkózott vagyok. Olyannyira igyekszem beleolvadni a környezetembe, hogy biztos vagyok benne, akadnak olyanok is a suliban, akiknek fogalmuk sincs Nora Call létezéséről.
Nora Call. Még a nevem is szürke, unalmas.
Megértem a többieket amiért elkerülnek. Arcom vonásai egyszerűek. Homlokom magas, a szemeim nagyok és barnák, nem nyújtanak semmi különlegeset. Szintén barna hajam bután göndörödve kúszik a derekam aljáig. Visszavonhatatlanul unalmas vagyok.
15 perc. Megszaporáztam a lépteim. Az eddig ragyogó kék égen most gyülekezni kezdtek a szürke esőfelhők. Sóhajtottam. Nem szeretem az esőt. Hideg és vizes.
A reggel gondosan hátrafésült hajam pillanatokon belül elázott. Bosszúsan szorítottam össze a számat. Mérgesen léptem be az aulába.
Furcsának és nevetségesnek találtam diáktársaim első iskolanap feletti örömét. Mindenki nevetett és rázta a hajából a vizet. Mintha egyenesen boldogak lennének attól a ténytől, hogy iskolába járnak.
A csengő harsányan felvisított. A legutálatosabb hang amit csak el tudtam képzelni. Jelezte, hogy kevesebb, mint 5 perc áll rendelkezésemre, hogy beérjek az osztályba. A tanulók szállingózni kezdtek tantermeik felé, miközben vidáman beszélgettek. Egy hideg kéz kapta el a csuklóm és vonszolt magával. Fél percbe telett mire rájöttem, hogy Rebecca az. Az egyetlen lány a suliban aki szóba állt velem.
- Hogy telt a nyarad?- kérdezte.
- Unalmasan. - A válaszom tömör volt és mindent kifejezett. Az olvasással töltött estéket és a TV bámulásával elpazarolt nappalokat. Unalmas. Ez a szó volt a legjellemzőbb rám. Meg persze a különc, és az abnormális.
Háth ez igy az eleje.Ha már elolvastátok fél siker.Lécci irjatok véleményeket!
tökszuper.:)
remélem leírod ide a 2. fejezetet is...:P
Hát az alkonyatból ne tanulj meg írni. Inkább a Harry Potter. NEm mondom azt, hogy az alkonyat rossz, de... hát inkább hagyjuk. Elcsépelt, nyálas, és a vámpírokat emos hülyegyereknek állítja be.
De 12 évesen nem lehet rögtön 11 kötetes remekművet írni :) Annyi a titka a legtöbb történetnek, hogy több szálon futó legyen a cselekmény, és ne csak egy lány/fiú szenvedéseit írja le, mert az kicsit amolyan... nem is tudom. Bele lehet unni.
Nézz utána egy fogalomnak az interneten: Mary Sue. Ezt kerüld. Bár ez inkább fanfictionokban szokott előfordulni, de a saját könyvedet is "megfertőzheti".
Bocs hogy írom itt a sok hülyeséget :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!