Mi a Kyoya név jelentését? Tudom, hogy japán neveknek nincs pontos megfelelőjük, de ha jelentést tudnátok írni, megköszönném.
Kíméljetek a "google a barátod"-kommentektől, majdnem 2 órán át kerestem.
Fontos lenne!
Én találtam egy oldalt, ahol elég részletesen vannak a japán nevek jelentése, bármely kanji írással ( [link] csak hát angolul van.
Viszont a Kyoya névvel kapcsolatban itt sem leszel okosabb, mert csak annyit ír róla, hogy volt ilyen nevű manga/anime szereplő. (Esetleg onnan vetted? Mert az egy jó story, igaz én csak a doramát láttam, azt is eleinte csak Yamamoto Yusuke miatt, de a végére nagyon megszerettem. :))
Szia!
Én a japán személynevek mindenféle írására a wikipédián szoktam rákeresni. Most viszont erre a névre nem találtam sajnos olyat, hogy mi mindenféle írásjelekkel lehet írni, csak egy kombinációt dobott ki. Ebben az írásban, amit találtam, az első kanji ("kyo") azt jelenti, hogy "főváros", a második ("ya") meg azt, hogy "völgy". Kanjival így néz ki (remélem, megjeleníti az oldal): 京谷
És egyébként ez elvileg egy vezetéknév.
5-ös válaszoló vagyok, és hű, nézd, mit találtam!
Itt viszont rengeteg átirata van a Kyoya névnek, és sok közte a keresztnév is! (Igazából egyébként hosszú ó-val kell ejteni a névben az o-t, szóval nem Kyoya, hanem Kyouya lesz nemzetközi átiratban)
Mivel viszont ez majdnem 20 név, remélem, nem haragszol, ha nem böngészem ki neked az összes kanjit.
Ha neked van kedved hozzá, ezt az oldalt nagyon ajánlom:
Csak bemásolod a keresőbe a név egy-egy kanjiját, és angolul kidobja a jelentését. Így nagyjából fogalmat lehet alkotni arról, egy-egy név mit jelent.
Ú, köszi, rengeteget segítettek a linkek! Mindenkinek ment a zöld! Tökéletesen illik a szereplőhöz a név, az írást is kiválasztottam, pont ráöntötték a jelentést. :)
4., a Beyblade-ből vettem a nevet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!