Melyik könyv jobb? Leiner Laura Szent Johanna gimi, vagy Maros Edit Hűvösvölgyi suli?
Szerintem meg a Hűvösvölgyi jobb :) én már kiovastam az SZJG-t de a napokban elővettem, és újraolvasgattam a részeket...khm hát mit ne mondjak....annyira felszínes és egyzserű a stílusa...jó,oké, nyilván ez tetszik a fiataloknak, nincs is vele semmi bajom, én is szerettem, továbbra is ott van a polcomon. Csak mára meguntam. Sok helyen annyira közhelyes dolgokat ír le oldalakon át, hogy bealszok rajta.:/ Reni felkel. Vergődik egy sort, hogy mit vegye fel..kimegy a kapuba Cortezhez, az megcsókolja, "naon happyn" elindulnak az iskolába, megállnak előtte, a többiekkel szintén világbéke hangulatban dumálnak. Bemennek, tanulnak, hol ez a tanár megy be , hol az...és majdnem minden nap így kezdődik. Az hogy a nap végére itt ott színesíti (pl szilveszteri éjszakák, farsang, ilyenek) oké.De azok is ismétlődnek, minden könyvben majdnem ugyanolyan csak a szereplők lelkiállapota változik.PL első szilveszternél reni meg virág összeveszett, de ellenben cortez megcsókolja. A második már vmivel jobb..stbstb Szóval nem azt mondom hogy a Hűvösvölgyi hú dejó, viszont az nem csak a suli köré épül sőt. Ott valós problémákról (mármint emberibb) is szó van, és eseménydúsabb(szerintem).Míg az SZJG a sulin kívűl nem nagyon tér ki részletesebben másra. vmint nyolc köteten át mást se olvastam, csak hogy renáta nyavajog cortezről.uuuunalmas.
De kinek ez, kinek az. Ez a téma megosztja az embereket. :)
Először a Hvs-t olvastam, aztán az Szjg-t, majd nemrég ismét elolvastam mindkettőt.
A kettő teljesen más, egyik sem copyja a másiknak, vannak benne hasonlóságok, de a lényeg,ami alapján én megítélem az egészet, hogy izgalmas vagy nem.
A hvs-t nem tudtam letenni, folyamatosan előre lapoztam, egy könyv max két napig tartott. Számomra érdekes és izgi volt második olvasására is.
Ezzel szemben az szjg semmiről nem szól. Reni unalmas,valószínűtlen élete 8 köteten át. Alig vártam mindig, hogy történjen már végre valami. Untam,nagyon. A karakterek kidolgozatlanok,uncsi, mindig ugyanaz az egész.
A hvs az életről szól,Dórival történik is valami a tanuláson kívül.Reni ezzel szemben egy unalmas stréber, egyszerűen szenvedés volt olvasni az első pár részt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!