Valaki aki olvasta az Egri Csillagokat az tudna segíteni ezekben a kérdésekben?
1. Feladat- Ismerd fel a regény szereplőit!
-Óriási,fiatal,rongyos, kerek arcú török,aki a Temesvári csata után a legnagyobb termetű aga volt
-Telt arcú,barna hajú férfi hosszú fekete bajusszal.Kézcsók helyett meghajolt és büszkén nézett a szultánra
- Különös Tompa hangja volt, a mássalhangzókat csak sejteni lehetett a beszédében.
-Bikafejű,gőgös fiúként ismerjük meg,ő a kis kapitány
-Kezdetben német majd János párti,harcolni és vitatkozni nagyon szeretett.Egy súlyos sebesülése miatt sántított.Gergely capatával érkezett Egerbe.
3. Feladat
Időrendi sorrend-Jumurdzsák mondatai:
-Hol van a fiúcska?Gyere elő kis pajtás!Fügét adok!
-Hol van az a pap?Mit tudsz róla?Hol lakik?
-Jó napot kívánok!Azt mondják itt lakik a tekintetes Bornemissza Gergely hadnagy uram.
-Én az a Jumurdzsák vagyok,akit rád bíztak egyszer,hogy akassz fel de te megszabadítottál az amulettem árán.
-Azt hiszem visszatér mégis a szerencsém,és ha még kétszer megjárom a szent utat,ismét beállhatok a seregbe.
-Add ide a gyűrűmet!Odaadom a gyermekedet!Felelj nekem Bornemissza Gergely!
-Tudd meg ki volt a mar korban ostoba gyaur!Én ama híres Jaja-Oglu Mohamed fia vagyok.Kaphattál volna értem egy zsákkal az aranyból!
10.Feladat
Ki mondja kinek?
-Nem a te apródod vagyok!Akié pedig vagyok,nem úgy hív engem,hogy hallgass hanem úgy hogy ne tűrj bántást!
-Az öreg pap megmondta,hogy nekem szánták a lányt.Ceceynek a testamentoma szerint enyém lesz a lánnyal a falu
-Azt,hogy ha az egész ország tied is ,meg ha minden magyarból török lesz is,én nem
Előre is köszönöm a segítséget,és nem lusta vagyok,hogy nem csinálom meg,hanem az adott körülmények között nem tudom...a többi 8 feléd at viszont már készen van.. :))
Én olvastam, többször is mert lehet meglepő lesz amit írok, de az egyik kedvenc könyvem.
Ha olvastad akkor minden kérdésedre tudni fogod a választ. Nagyon könnyűek a kérdések.
Feladat*
Hát a baj az hogy nem tudom hogy lesz e elég időm hogy kiolvassam,azért raktam fel a kérdést.....az jó ha ez a kedvenc könyved :))) legalább neked tetszik :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!