Mikor világosodik Télen?
(Azért csak leírom, például, idén, a téli Nap-forduló, Magyarországon, és több időzónában, december 22-én volt.)
① Először egy időben nagyon-, térben kissé rugalmatlan, de látványosabb lehetőség: a [link] oldal.
- Ha nem a budapestit szeretnéd látni, akkor a „City or country…” mezőbe beírhatsz más települést; de csak a nagyobb városokat lehet választani.
- És akkor, amit kérdeztél: kissé legördítve a lapot, látható a „Night, Twilight, and Daylight Times in Budapest Today” diagram.
Ez csak az aktuális napi képet mutatja.
(- A fölötte levő „Sun's current position over Earth ►”-ra kattintva a teljes Föld-gömb Nap-világosság helyzete látható. Itt, nemcsak más települést, hanem más dátumot és időpontot is lehet választani. )
② És akkor egy sem időben, sem térben nem korlátozott lehetőség a szürkület időpontjához:
- Itt még Magyarország legkisebb lélekszámú települése, a 8 lakosú Iborfia is ismert, beállítható. (A választás után a „BEÁLLÍTOM”-ra kattintva, kitölti a hosszúsági és szélességi koordináta adatokat. De, ha óceán közepén levő hely érdekel, akkor a koordinátáit beírva, az ottani, ember által esetleg még sosem látogatott hely adatait is lekérdezheted.)
- Dátum is elég tágan választható: 938. július 30-ait is mutatta, és 10000. december 31-eit is láttam. (Lehet, hogy korábbi és későbbi napit is tud.)
- És a megadott időponttól kezdődően 100 napos listát is tudtam készíttetni vele; de lehet, hogy nagyobbat is tud.
[quote]
Megértetted mi volt a kérdés lényege? "Nem is az érdekelne hogy mikor van napfelkelte hanem , hogy mikor kezd vilagosodni (hajnalodni)"
[/quote]
A gond, hogy a világosodik és a napfelkelte összefügg, ha a természetet figyeled. Persze lehet előtte is világosítani, mert városban a közvilágosítást már használják. De azt is a napfelkeltéhez igazítják.
Ha jön egy felhő, nem fogod tudni megmondani Max több órás műholdas megfigyelések után.
Akkor most minden válasz hasztalan?
Kb ennyit jelent, h az első válasz nem.volt.rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!