Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mikor világosodik Télen?

Mikor világosodik Télen?

Figyelt kérdés
Mielott valaki leirna tudom, hogy Dec. 21. En van a napfordulo es h onnantol kezdve a napok szep lassan kezdenek tobb ideig "vilagosak" lenni. Nem is az érdekelne hogy mikor van napfelkelte hanem , hogy mikor kezd vilagosodni (hajnalodni) valaszokat előre is köszi :D
2015. dec. 31. 02:42
 1/9 anonim ***** válasza:
61%

Minden nap maskor.

[link]

2015. dec. 31. 04:21
 2/9 anonim válasza:
0%
Tegnap itt ahol vagyok 8:39.
2015. dec. 31. 05:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a Nap a horizont alatt 18 foknál kisebb magasságban van.
2015. dec. 31. 07:48
 4/9 anonim ***** válasza:
47%

(Azért csak leírom, például, idén, a téli Nap-forduló, Magyarországon, és több időzónában, december 22-én volt.)

① Először egy időben nagyon-, térben kissé rugalmatlan, de látványosabb lehetőség: a [link] oldal.

- Ha nem a budapestit szeretnéd látni, akkor a „City or country…” mezőbe beírhatsz más települést; de csak a nagyobb városokat lehet választani.

- És akkor, amit kérdeztél: kissé legördítve a lapot, látható a „Night, Twilight, and Daylight Times in Budapest Today” diagram.

Ez csak az aktuális napi képet mutatja.

(- A fölötte levő „Sun's current position over Earth ►”-ra kattintva a teljes Föld-gömb Nap-világosság helyzete látható. Itt, nemcsak más települést, hanem más dátumot és időpontot is lehet választani. )

② És akkor egy sem időben, sem térben nem korlátozott lehetőség a szürkület időpontjához:

- Itt még Magyarország legkisebb lélekszámú települése, a 8 lakosú Iborfia is ismert, beállítható. (A választás után a „BEÁLLÍTOM”-ra kattintva, kitölti a hosszúsági és szélességi koordináta adatokat. De, ha óceán közepén levő hely érdekel, akkor a koordinátáit beírva, az ottani, ember által esetleg még sosem látogatott hely adatait is lekérdezheted.)

- Dátum is elég tágan választható: 938. július 30-ait is mutatta, és 10000. december 31-eit is láttam. (Lehet, hogy korábbi és későbbi napit is tud.)

- És a megadott időponttól kezdődően 100 napos listát is tudtam készíttetni vele; de lehet, hogy nagyobbat is tud.

2015. dec. 31. 08:00
 5/9 anonim ***** válasza:
66%
Elnézést kérek, a második linket lehagytam: [link]
2015. dec. 31. 08:02
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
#1 tök jót mondott
2015. dec. 31. 11:53
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :D !
2016. jan. 1. 13:08
 8/9 anonim ***** válasza:

[quote]

Megértetted mi volt a kérdés lényege? "Nem is az érdekelne hogy mikor van napfelkelte hanem , hogy mikor kezd vilagosodni (hajnalodni)"

[/quote]

A gond, hogy a világosodik és a napfelkelte összefügg, ha a természetet figyeled. Persze lehet előtte is világosítani, mert városban a közvilágosítást már használják. De azt is a napfelkeltéhez igazítják.

2016. jan. 2. 11:01
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha jön egy felhő, nem fogod tudni megmondani Max több órás műholdas megfigyelések után.

Akkor most minden válasz hasztalan?

Kb ennyit jelent, h az első válasz nem.volt.rossz.

2016. jan. 3. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!