Át vehetem-e a hivatalos levelet?
Figyelt kérdés
Kaptam egy értesítőt a postástól, hogy hivatalos levelem érkezett a rendőrségtől. Az értesítőn csak a teljes valódi nevemnek a két harmada van rajta. A levelet és a borítékot, még nem láttam. Így nem tudom pontosan kinek van címezve valójában. A lényeg az hogy engem XYZ-nek hívnak, de az értesítőn csak XY szerepel. Ilyenkor mi van? Át vehetem-e a levelet?2015. dec. 16. 08:52
1/8 anonim válasza:
Átveheted. Nyilván neked érkezett. Ha a cím megegyezik azzal a címmel, ami a lakcímkártyádon van, akkor átveheted.
2/8 A kérdező kommentje:
Első válasz írónak: És az akkor nem számít okirat hamisításnak? Nem lesz ebből, bajom? Ugyanis én XYZ vagyok, és nem XY! Ha át veszem az XY-nak szóló leveket, és alá írom a postán hogy át vettem!
2015. dec. 16. 09:12
3/8 anonim válasza:
Ha ezzel a helyesírással írod, akkor az hamis. Egyébként nem. Nekem is három nevem van, de csak kettőt használok. Én is kaptam már sok hivatalos papírt a rövidebb nevemen, s nem volt gond.
Akkor hamisítanál, ha te ABC vagy, de aláírod XYZ-ként.
4/8 anonim válasza:
Reméljük, a nevedet lefalább helyesen le tudod írni... természetesen átveheted.
5/8 anonim válasza:
Odamész, ha kiadják, akkor átveheted.
Ha nem, akkor nem adják neked oda.
(Egyébként átveheted, ha az a címed.)
De nekem tök mindegy. Ha nem akarod, akkor nem kell :)
6/8 anonim válasza:
ÁT KELL venned ha te vagy a címzett nehogy beálljon a kézbesítési vélelem
mi szerepel az ügyiratszám végén bcs. vagy szs. vagy ált??? maujd nmeséld már el hogy miért keresnek
nme követsz el okirat hamisítást ha egxy ilyen van
7/8 anonim válasza:
Minden további nélkül átveheted. Ha valakinek két keresztneve van és a második a címzésről lemarad az nem gond. Egyébként mostanában az személyi igazolványokról a tulajok második keresztneve rendszeresen lemarad. Egyébként ha tudod mi van a levélben trükközni lehet, de nagyon nem ajánlatos. Egyszerűbb ha a postán átveszed, mintha a meseautó megy érted.
8/8 A kérdező kommentje:
Már át vettem a hivatalos levelet! Így oka fogyottá vált a kérdésem. Egyébként a levélen vagyis a borítékon a teljes nevem szerepelt. Csak a postás kézbesítő rövidített valamiért az értesítőn. A levél tartalmáról, http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__rendorseg__7425221-g.. olvashatsz!
2015. dec. 18. 09:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!