Szerintetek miért csatlakoznak az iszlám államhoz emberek Európából?
Már sok-sok ezren csatlakoztak innen a terroristákhoz. Olyanok, akiknek itt megadatott a jobb élet reménye.
Nem csak a jobb élet reménye, de maga a jobb élet is.
Jó.. itt sem mindig minden fenékig tejfel. Meg kell dolgozni mindenkinek azért, amije van, de sokkal jobb.. Sokkal de sokkal, mint ami ott várja őket.
Reménytelenség? Kirekesztés...? Társadalmi különbségek? A külső különbségek miatt? Ezek eddig is voltak itt is, elég szép számban.... És igen, nem mindenki bánik ugyanúgy valakivel, aki különbözik tőle, mint azzal, aki hasonlít rá. De ez mindig is így volt szinte mindenhol... Mégis... A lényeg, hogy egyszerűen nem értem, hogy egy gondolkodó, érző ember, hogy a fenébe válik ilyenné, amikor... Mindannyiunkat érnek csalódások, de mégsem válunk ilyen elvetemült barbárokká.
"Mindannyiunkat érnek csalódások, de mégsem válunk ilyen elvetemült barbárokká."
Pontosan ezért vetem el azt, hogy minden ember egyforma. Vannak fanatizálható, és kevésbé vagy talán egyáltalán nem fanatizálható, én csak úgy hívom, "érettebb" gondolkodású emberek.
Európában is élnek vallási fanatikusok szép számmal, de a fizikai agressziójuk "megreked" a kődobálás szintjén (Észak-Írország). Mondjuk az is éppen elég már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!