Mit tegyek, h újra tanuljak? Teljesen abbahagytam. MOTIVÁCIÓ KELL!
Figyelt kérdés
11.-es vagyok. 3-as tanuló úgy h semmit nem tanulok max puska. Általánosba még lelkiismeretes voltam. Tudom h így nem vesznek fel sehova aggódok is apám is csesztett de se jövőképem se célom. Úgy érzem nincs miért tanulni. Felesleges. Görcsölök dolgozatok előtt mert tudom hogy nem tanultam és félek. 5-ös bizonyítványt kell hoznom jövőre és ez évit is felküzdeni 4-esre. Mit tegyek? Mit találjak amiért érdemes küzdeni? Milyen gondolatokat? Hiába mondják h így gürizni kell majd 12 órába vagy még munkát se kapok nem győznek meg. Nem tudom miért van bennem a tanulás ellen ellenerő. Segítsetek!2015. dec. 13. 22:35
1/5 anonim válasza:
Figyu hát szerintem ha te nem akarod nem nagyon lehet meggyőzni! De itt az én példám én elég jó tanuló voltam, aztán elkezdtem többet lógni meg rááltam a computer játékokra, amit kb 2 évig elég intenziven nyomtam 8-9 osztályos voltam, de h őszinte legyek nagyon megbántam, lehet h még most nem érted de később bánni fogod h nem tanultál mindent meg. Most fősuliba járok és most kezdem megérteni mit miért tanitottak és bánom a sok elvesztegetett időt. De ha már most gondot okoz neked a tanulás 11 évesen akkor ne nagyon tervezz előre (az egyetemet meg fősulit felejzsd is el ha nem tanulsz) mert ha most nem gürcölsz akkor felnőtként fogsz sokkal többet és akkor sokkal rosszabul fog esni majd. Ha diplomát szerzel kkor is nehéz melót szerezni de nélküle teljeségel lehetetlen ha csak nincs valami rokonod esetleg jó ismerősöd aki főnök és besegít. És ha nincs jó melód akkor nincs pénzed se, és ha nincs pénzed egyetlen álmod se fog teljesülni, csak napról napra fogsz élni. Elég hosszú lett remélem motivál majd egy kicsit :D
2/5 anonim válasza:
U.I. Talán szólj a faternak h ne csesztessen minden nap a tanulással és tényleg igyekez tanulni magadtól és majd meglátod ha tanulsz pár dolgozatra fogod tudni a válaszokat is és elmúlik a görcsös érzés is. Am puskázni nem bün minden senki sem tudhat :D
3/5 anonim válasza:
Mi a hobbid és mit fogsz dolgozni?
4/5 A kérdező kommentje:
Nincs hobbim. És nem akarok semmit. Itthon szeretek ülni és semmit csinálni. Olyan jó. Vagy bulizni meg vásárolni.
2015. dec. 14. 17:11
5/5 anonim válasza:
Teljes mértékben megértelek, én is ilyen voltam. Szerencsémre be tudtam kerülni az egyetemre, ahol tavasszal végzek is, hidd el megbántam, hogy középiskolában nem tanultam jobban. Az az anyagmennyiség szinte semmi, egy vizsgára többet kell tanulni szinte, mint egész érettségire. Csak gondolj bele abba, hogy ha nyugodt életet akarsz, azt akarod, hogy hátralévő életedben ne kelljen megnézned mit vehetsz le a polcokról és mit nem, vagy nem akarsz azon aggódni, hogy miből lesznek kifizetve a számlák, akkor nem is olyan nagy ár az a pár óra naponta :) Ja és ne hidd, hogy a válaszadók ki akarnak oktatni, én se rendelkezek nagy élettapasztalattal, de elég korán szembesülsz a korábbi hibáiddal és belátod, jobb lett volna tanulni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!