Milyen mester lövész puskát vegyek?
Ha eddig csigás íjjal vadásztál az azt jelenti hogy van vadászvizsgád, így betéve tudod a törvényeket nem? Akkor mégis hogy-hogy itt kérdezel? No, de mivel betartom az oldal szabályzatát, (nem kötekedek) így válaszolok.
Vadászni nem mesterlövész puskával, hanem vadászpuskával szokás. (a mesterlövész puskával a nemzetközi terminológia szerint 800 méterről el kell találni egy mellkas méretű célpontot) Vadászatban 200, nagyon maximum 300 méteres lőtávok vannak, de az esetek 90%-ban inkább 100 méteren belül lőnek, ehhez szükségtelen egy mesterlövész puska. Bár semmi nem tiltja a mesterlövész puskák használatát vadászatra, egyszerűen felesleges és költséges egy több millió forintos fegyver ilyen célra.
Mégis mi az a "nagy értékű állat"? Ilyen nincs, nem létezik. Minden vadhoz megvan az alsó határ a csőtorkolati energia és/vagy a kaliber tekintetében, ezek általában országonként eltérően változnak.
Nagyon remélem hogy ez a "Eddig csigás íjjal mentem vadászatra vaddisznóra meg szarvasra és most szeretnék váltani." csak egy kamu beszólás volt és ez a "Eredetileg nem igazán érdekelnek ezek avdolgok, csak azért tettem fe ezt a kérdést, mert meg akartam tudni, hogy egy ehez hasonló kérdésre milyen válaszokat adnak. #D" beszólásod igaz. Mondjuk ezt majd a lehetséges házkutatás eldönti.
Kérdező: HA valóban legálisan vadászol,akkor gondolom ismersz vadászokat. Őket kérdezd,vagy egy vadászfórumon érdeklődj,ne itt a troll-etetőben!
Válaszolók: Sokan vadásznak (idehaza is)"mesterlövész" puskával. Sok R700 Police és TWS modell,sőt SVD Dragunov is van beírva. SŐT!!! AI is,338 Lapua kaliberben!
A "troll erdőről" szerintem T.Kérdező tehet!
A dragunov meg sosem volt mesterlövész puska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!