Ti melyik tartjátok jobb szakmának:-ügyvéd -orvos -vagy jogász?
Orvos, egyértelműen. Azzal még van esélyed munkát találni, jogászból és ügyvédből annyi van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. Többet keresnek mint az orvos az igaz, de megfelelő kapcsolatok nélkül esélytelen a fényes karrier, manapság pedig nagyon nehéz olyan barátságokat kialakítani, ami tudná egyengetni az utad egy jól fizető ügyvéd-jogász munka felé.
Ez persze csak az én véleményem, szerintem az orvos a legjobb ezek közül.
Ha neked ez három szakma, s nem kettő, akkor túl sok fogalmad nincs ezekről.
Én azt tartom jobb szakmának, amelyiket szívesen végzem, s nem kell vállalhatatlan kompromisszumokat kötni.
De szorosan ragaszkodva a kérdésedhez sem tudok mit kezdeni ezzel. Ha hülye vagyok az emberekhez, akkor egyik sem jó. Teljesen másfajta ember kell a gyógyításhoz, s más az joghoz.
Ritka az olyan ember, akiben mindkét képesség megvan, s csak döntésén múlik, melyik irányba mozdul.
Attól is függ, hogy te melyiket szeretnéd csinálni! Igaz, a jogász/ügyvéd többet keres, de lehet, hogy az a szakma téged annyira nem is érdekel! Vagy fordítva. Szóval azt válaszd amelyik a legközelebb áll hozzád.
Én egészen biztosan az orvost választanám, kiskorom óta vonz ez a szakma. De ez csak az én véleményem, a végső döntést neked kell meghoznod!:)
Az ügyvéd az jogász...
Az orvos meg a jogász pedig egyáltalán nem hasonlítható össze. Nincs olyan, hogy "melyik jobb". Teljesen mást csinálnak, más beállítottság kell az egyikhez meg a másikhoz. Aki alkalmas az egyikre, nem biztos, hogy jó a másikra is. Vannak persze orvos-jogászok is, de ők is az egyik területen dolgoznak inkább, a másik csak egy szakértői területnek minősül inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!