Segítene valaki? (globális és lineáris kohézió)
Ebbe a szövegbe kéne megkeresni a globális és a lineáris kohézió eszközeit és példákat írni hozzá.
Hogyan készül a Csokoládé?
A szüretelés után beérkezett kakaóbabokat gondosan ellenőrzik, és eltávolítanak róluk minden szennyeződést.
A következő lépés a pörkölés. Ez számít a legkényesebb folyamatnak, ennek köszönhetően alakulnak ki a kakaó végleges aromái
A kakaó bab külső részén lévő héjat eltávolítják, mivel ez keserű ízt ad a
csokoládénak. Ezután elkezdik összeőrölni a szemeket, míg massza nem lesz belőlük.
A kakaómasszához kakaóvajat adnak, majd az anyagot tovább finomítják. Ez a folyamat a konsírozás, ennek következtében a szemcseméret 10-20
mikron körüli lesz. Minél hosszabb ideig tart a konsírozás folyamata, annál selymesebb, finomabb struktúrájú lesz a csokoládé. Konsírozás közben adják hozzá a masszához a cukrot és vaníliát. A legjobb minőségű csokoládé természetes vanília kivonat kerül Ezután temperálják a csokoládét, majd formába öntik.
Ha valaki tudna rá időt szánni, azt nagyon megköszönném! :)
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!