Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Segítene valaki? (globális és...

Segítene valaki? (globális és lineáris kohézió)

Figyelt kérdés

Ebbe a szövegbe kéne megkeresni a globális és a lineáris kohézió eszközeit és példákat írni hozzá.



Hogyan készül a Csokoládé?


A szüretelés után beérkezett kakaóbabokat gondosan ellenőrzik, és eltávolítanak róluk minden szennyeződést.

A következő lépés a pörkölés. Ez számít a legkényesebb folyamatnak, ennek köszönhetően alakulnak ki a kakaó végleges aromái

A kakaó bab külső részén lévő héjat eltávolítják, mivel ez keserű ízt ad a

csokoládénak. Ezután elkezdik összeőrölni a szemeket, míg massza nem lesz belőlük.

A kakaómasszához kakaóvajat adnak, majd az anyagot tovább finomítják. Ez a folyamat a konsírozás, ennek következtében a szemcseméret 10-20

mikron körüli lesz. Minél hosszabb ideig tart a konsírozás folyamata, annál selymesebb, finomabb struktúrájú lesz a csokoládé. Konsírozás közben adják hozzá a masszához a cukrot és vaníliát. A legjobb minőségű csokoládé természetes vanília kivonat kerül Ezután temperálják a csokoládét, majd formába öntik.



Ha valaki tudna rá időt szánni, azt nagyon megköszönném! :)



#magyar #csokoládé #szöveg #eszköz #elemzés #példa #jellemzés #kohézió #globális kohézió #lineáris kohézió
2015. nov. 18. 19:05
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!