Hol olvashatok a Bibliában arról, hogy ne szexeljek házasság előtt? Hol van megírva ez pontosan?
2 Mózes 20:14- A tíz parancsolat egyike- Ne paráználkodj.
Az Újszövetségben Jézus azt mondta, ha megéljük az első két parancsolatot-szeretjük Istent teljes szívből és embertársainkat mint magunkat-a többi parancsot sem fogjuk áthágni.
Hát igen, persze... gondolod.
A mai világba nem megy ez... meg hasonlók...
Tudd meg én is voltam fiatal, elég korán elkezdtem keresni Istent , hogy mit akar az életemmel, és nagyon jó volt ezt kutatni.
Nagyon örülök, hogy arra kért őrizzem meg magamat tisztán a házasságig. Nem volt ez olyan könnyű, de most élvezem ennek az áldásait. A férjem megbecsül,értékel és sokszor már zavaró az ahogy megbízik bennem.
Isten nem azért kéri tőled azt, hogy ne folytass nemi életet házasság előtt, mert Ő valami jó dologtól akar megfosztani.A nemi életet Ő találta ki és Ő tudja a legjobban, hogy ezt a házasságon belül élhetjük meg a legértékesebb és legélvezhetőbb módon.
Csak gondolj bele te értéknek tartod ha valaki tisztaságban(szűzen) él a házasságig. Ha igen akkor törekedj arra, hogy ez az érték benned is ott legyen.
Ha az értékrendszerekről beszélünk, nem feltétlenül a többségnek van igaza, viszont az ember szíve mindig pozitívan reagál az igazságokra.
A 2. válaszoló elég pontosan kifejtette a dolgot.
Viszont van Újszövetségi vonatkozása is, hogy ne csak a Tízparancsolattal hozakodjunk mindig elő.
Amikor kezdtek kialakulni a nem zsidókból megtértek gyülekezetei, felmerült a kérdés, hogy milyen, a zsidók számára kötelező szabályokat, törvényeket kell nekik is betartani. Összeült az apostolok tanácsa, és azt a döntést, hozta, hogy:
"Ezért én úgy gondolom: ne terheljük meg azokat a pogányokat (nem zsidókat), akik megtérnek Istenhez,
hanem rendeljük el nekik, hogy tartózkodjanak a bálvány okozta tisztátalanságtól, a paráznaságtól, a megfulladt állattól és a vértől." (Ap. Csel. 15:19-20)
Ez talán a legvégső és legegyértelműbb utasítás a keresztyén ember részére ezek tekintetében. (Persze Pál is sokat ír még erről.)
A paráznaság a házasságon kívül folytatott testi kapcsolat - legyen az ember házas vagy nem házas.
És szintén saját tapasztalatból tudom mondani: baromi nehéz (főleg a mostani világban), de visszanézve nagyon megéri! Mindkét oldalról: ha te is tisztán mész bele és a párod is! Ennek egyébként vannak akár fizikai/hormonális vonatkozásai is, amik kihathatnak később a párkapcsolatodra, életedre. Erről van fent youtube-on is anyag, kicsit bogarásznom kell, de ha érdekel írj privátban és megkeresem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!