Milyen munka a játék készítés/szerkesztés? Programozók, dizájnerek írjanak!
Nem teljesen a kérdésedre válaszolok. Erről nem másokat kellene megkérdezni, hanem kezdj el (szerintem) otthon programozni és ha szereted akkor fojtasd.
A dizájnerből is van többfajta. Több stílus és nem hiszem, hogy te mindegyiket "érted". Lehet egy játék középkorú stílus és lehet egy "mai". Sok a különbség az emberek és az animáció között.
A programozásnál is több nyelv van (C++, C#, ...).
Talán részben választ tudtam adni a kérdésedre.
Én hobbi szinten készítek 2d-s játékot és nagyon szeretem minden apró részletét csinálni. A kódololás részében kiélem a logikus gondolkodást, növelem a probléma megoldó képességem, a grafikus részében pedig kiélem a művészi hajlamaim. Különösen akkor a legjobb mikor hideg, borús idő van és nem tudnék kint csinálni. Helyette bent elszórakoztatom az agyam a sztori írással, tervezgetéssel, ötletekkel és a megvalósítással.
Ha munkaként csinálnám ezt és nyomás lenne rajtam szerintem nem tudnám ennyire élvezni. Bár még nem vagyok azon a szinten hogy ezt kipróbáltam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!