Hogy tanulhatnék meg szépen és rendezetten írni?
Az írásképre iszonyúan kényes vagyok (állítólag azért, mert maximalista vagyok, de nem gondolom, hogy az lennék). Idegesít minden, ami nem olyan, mint "kellene", értem ez alatt a helyesírási hibákat, rövidítéseket (kivéve ha nagyon szükséges), az elrendezést... Képes vagyok újrakezdeni egy teljes oldalt, vagy egy nagyobb táblázatot, ha nem fér ki és összecsúsznak a sorok, vagy hasonló. Ezzel egy a baj: fölöttébb rondán írok. Egy ideig megy szépen, ha odafigyelek, de gyorsan elfáradok, és akkor már teljesen össze-vissza. És mivel elég sokat írok, olyanok a füzeteim, mintha húsz ember írta volna, annyira változik. Egyszer kis betűkkel írok, egyszer naggyal, egy kis ideig szépen, aztán már én sem tudom elolvasni... Igen, ez a másik, hogy van, hogy nem tudom elolvasni, mit írtam. Kellemetlen. :D
Szóval, hogy tanulhatnék meg szépen írni? Az nem jön be, hogy "gyakoroljak", mert tényleg nagyon sokat írok mostanában, és mégsem megy, csak pár mondat/sor erejéig, ha nagyon figyelek.
Tudom, hogy nem egy egetverő probléma, nekem sem ez a legnagyobb, de most is épp tanulnék, és annyira irritál...
Nekem olyasmi egységességű az írásom, mint neked. Szerintem benned is kínálja már magát a lehetőség: nyilvánítsd ezt széppé :) Én így csináltam kb elemi harmadikban. Aztán később elkezdtem nyomtatott jellegű betűkkel írni, később amennyire kellett, olvasható is lett.
Talán arra utal az egész, hogy nem vagy és nem is leszel soha egysíkú arc. Ez tulajdonképpen örömből egyfajta bőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!